To je to što me zanima!

Dino Dvornik: Život i djelo hrvatskog kralja funka

Dino Dvornik počeo je glazbenu karijeru 1980-tih u bendu "Kineski Zid" . Popularnost publike je "zaradio" energičnim nastupima na pozornici
Vidi originalni članak

Dino Dvornik još kao dječak glumio je s ocem Borisom u seriji “Naše malo misto”, a nakon toga zaigrao je u još nekoliko dječjih filmova i serija. U osnovnoj školi pohađao je i glazbenu školu, od koje je poslije odustao. Sa 17 godina zaljubljuje se u glazbu pa s bratom Deanom osniva bend Kineski zid. Snimaju ploču koja je bila prva u funky stilu u hrvatskoj diskografiji. Sedam godina poslije Dino je na Zagreb-festu debitirao pjesmom “Tebi pripadam” i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Od tada Dino niže samo uspjehe.
Porina za pjesmu “Afrika” osvojio je 1996., godinu kasnije istu nagradu za za album “Enfant terrible”, a 1998. za album “Vidi ove pisme” . Filmu se vratio 2004. godine glumeći narkošefa u filmu “Ta divna splitska noć”. Dvije godine poslije osmislio je televizijski show i predložio ga produkcijskoj kući. Dino i njegova obitelj ubrzo su postali zvijezde reality showa “Dvornikovi”, koji je prikazivao kako izgleda njihov radni dan te međusobne odnose. Dino je odlučio hobi DJ-a pretvoriti u posao.
U ožujku 2007. odlučio je osnovati produkcijsku kuću Ludara Records, čiji je glavni cilj pomoć mladim i talentiranim izvođačima koji se tek probijaju na sceni. Želio ih je naučiti kako uspjeti u životu jer bi on bio sretan da je njega netko učio. Nakon šest godina pauze počeo je raditi na albumu “Pandorina kutija”, koji se ove jeseni trebao naći u trgovinama.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • LEILA 08.09.2008.

    najprirodniji lik nase estrade,neka ti je laka hrvatska zemlja,

  • moria_1 07.09.2008.

    prerano... RIP

  • Mariposa 07.09.2008.

    iskrena sućut obitelji. dino, hvala ti na svemu što si učinio za hrvatsku glazbu. split je roku 6 mj izgubio dva svoja anđela, i to iz jedne obitelji. koja tuga. R.I.P.

Komentiraj...
Vidi sve komentare