To je to što me zanima!

Dobitnica Zlatne arene Dušica Žegarac umrla je u 76. godini

Osim u mnogobrojnim filmovima, Dušica je ostavila trag i u popularnim serijama kao što su 'Od svakog kog sam volela', 'Mikelanđelo', 'Boje slepila'. Jedan dio svog života provela je u Portugalu
Vidi originalni članak

Zvijezda jugoslavenskih filmova Dušica Žegarac preminula je u 76. godini, potvrdilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. 

Glumila je u desetak kazališnih predstava i više od 70 filmova, a neki od najpoznatijih su 'Stepenice hrabrosti', 'Saša', 'Buđenje pacova'... Za glavnu ulogu u filmu 'Opklada' u režiji Zdravka Randića osvojila je prestižnu nagradu 'Zlatna arena' u Puli.

Na Filmskim susretima u Ništu dobila je i nagradu 'Pavle Vuisić'. Samo godinu dana nakon, glumica je dobila monografiju 'Dušica Žegarac ili crna dama sa zvezdanom senkom' s potpisom Ranka Munitića. Prikazan je i jedan dio dokumentarnog filma o njezinom životu. 

Osim u mnogobrojnim filmovima, Dušica je ostavila trag i u popularnim serijama kao što su 'Od svakog kog sam volela', 'Mikelanđelo', 'Boje slepila'. Jedan dio svog života provela je u Portugalu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • japanokinez 24.05.2019.

    Prerano ali koga nema bez njega se ide dalje.

  • strikan2 24.05.2019.

    Glumiti u filmu "Poseban tretman" je bila čast......

Komentiraj...
Vidi sve komentare