Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Dobitnica Zlatne arene Dušica Žegarac umrla je u 76. godini

Osim u mnogobrojnim filmovima, Dušica je ostavila trag i u popularnim serijama kao što su 'Od svakog kog sam volela', 'Mikelanđelo', 'Boje slepila'. Jedan dio svog života provela je u Portugalu

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
2 komentara

Zvijezda jugoslavenskih filmova Dušica Žegarac preminula je u 76. godini, potvrdilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. 

Glumila je u desetak kazališnih predstava i više od 70 filmova, a neki od najpoznatijih su 'Stepenice hrabrosti', 'Saša', 'Buđenje pacova'... Za glavnu ulogu u filmu 'Opklada' u režiji Zdravka Randića osvojila je prestižnu nagradu 'Zlatna arena' u Puli.

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

Na Filmskim susretima u Ništu dobila je i nagradu 'Pavle Vuisić'. Samo godinu dana nakon, glumica je dobila monografiju 'Dušica Žegarac ili crna dama sa zvezdanom senkom' s potpisom Ranka Munitića. Prikazan je i jedan dio dokumentarnog filma o njezinom životu. 

Duško Marušić/Pixsell | Autor: Duško Marušić/Pixsell Foto: Duško Marušić/Pixsell

Osim u mnogobrojnim filmovima, Dušica je ostavila trag i u popularnim serijama kao što su 'Od svakog kog sam volela', 'Mikelanđelo', 'Boje slepila'. Jedan dio svog života provela je u Portugalu. 

Naši partneri pišu
Message