To je to što me zanima!

Elvisu bi danas bilo 89 godina: Supruga Priscilla vodi njihov privatni američki raj Graceland

Bio je poznat po vrhunskoj glazbi i glasu te atraktivnim odijelima koja je nosio na nastupe. Gotovo pola stoljeća prošlo je od smrti muzičkog genijalca koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi 20. stoljeća
Vidi originalni članak

Američki pjevač Elvis Presley, čija se udovica Priscilla Presley (77) i dalje često prisjeća njihova turbulentnog braka, danas bi navršio 89 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjenčanje koje je pratio čitav svijet održalo se 1967. godine, no Priscilla je više puta spomenula kako je znala da njihov brak neće biti jednostavan, piše Eonline.

- Elvis je imao veliki utjecaj na moj život, u svakom pogledu. Bio je moj mentor, moja sigurnost, moje sve - komentirala je u jednom od intervjua.

Nakon smrti oca Vernona Presleya, 1979. godine, Priscilla postaje ključna osoba u održavanju legende Elvisa te njihove kuće Graceland kao turističke destinacije koja i danas privlači na tisuće turista.

To je vila u kojoj su živjeli, imanje broji 5,6 hektara te se nalazi u Memphisu, Tennessee. Naslijedila ju je kći Lisa Marie Presley koja danas ima 54 godine.

objavila video Pjevačica Jessie J je trudna, sad je pokazala i trbuščić: 'Jako sam sretna, ali opet i prestravljena'

Elvis je bio tema niza filmova, a u onome od prošle godine, naglasak je i na brak s Priscillom, koji je bio sve samo ne klasičan.

Gomilanje bogatstva i njegovi stalni koncerti onemogućili su im miran život.

Elvisova je ostavština i danas itekako živa, ima fanove diljem svijeta, zapamćen je kao jedan od velikana glazbe.

MIRELA PRISELAC Znate li tko je pjevačica s fotke? Krenula je u glazbenu školu sa šest godina, a sad je dio benda

Priscilla Beaulieu imala je 14 godina kada je prvi put upoznala Elvisa Presleya (24) na zabavi u Zapadnoj Njemačkoj u rujnu 1959. godine. Njezin je očuh bio časnik američkih zračnih snaga te se s obitelji često selio. Par se odmah zaljubio, on je u to vrijeme već bio svjetska zvijezda.

No, on se ubrzo vratio u Ameriku te su ponovno počeli izlaziti 1962. godine, kad ju je pozvao da dođe u Los Angeles. Elvis joj je poslao jednosmjernu kartu i Priscilla je ostala.

Iako je bio sklon ekscesima i glumio frajera, nikada se nije u potpunosti oporavio od prerane smrti majke 1958. godine, koju je obožavao.

Elvis je bio ikona glazbene, ali i modne scene, znao je da se mora kretati na poseban način, a da bi to naglasio, želio je fantastična odijela. Često je plesao i nastupao u odijelu s resicama i aplikacijama, svjesno izazivajući pokretima, što bi izludilo njegove brojne obožavateljice.

RAZOČARANI OBOŽAVATELJI Rolling Stone naljutio čitatelje: S popisa 200 najvećih pjevača ikad izostavili su Celine Dion

Na koncu ga je ta karijera i uništila, njegovo je zdravlje bilo toliko narušeno zahvaljujući ekstremnim količinama lijekova te je preminuo u 42. godini života.

U popodnevnim satima 16. kolovoza 1977. pronađen je bez svijesti u svojoj vili u Gracelandu te je hitno prebačen u bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Pokopan je na tlu Gracelanda, koji i dalje privlači obožavatelje te je pretvorenu vrlo uspješnu turističku atrakciju.

POGLEDAJTE ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI OD POBJEDNIKA MASTERCHEFA:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 08.01.2024.

    Kralj

Komentiraj...
Vidi sve komentare