Obavijesti

Show

Komentari 14

Znate li tko je pjevačica s fotke? Krenula je u glazbenu školu sa šest godina, a sad je dio benda

Znate li tko je pjevačica s fotke? Krenula je u glazbenu školu sa šest godina, a sad je dio benda
6

Za sebe je kazala kako ono što nudi publici na pozornici i na svojim albumima nije daleko od onoga kakva je zaista u privatnom životu

VIDEO

Mirela Priselac, javnosti poznatija kao Remi i pjevačica Elementala, autorica je brojnih tekstova, a objavila je i zbirku poezije 'Masarykova'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Remi se ne boji korone 02:21

Ranije je ispričala kako se njezin kreativni proces pisanja pjesama za bend i poezije dosta razlikuje.

-  Kad pišem za uglazbljivanje, onda je tu prisutna rima. Kad pišem poeziju, onda je to slobodan stih i pustim da to ide nekim tijekom svijesti. Ne popravljam puno kada pišem poeziju, jer volim da to bude spontano i nesputano. Dok pišem za Elemental, onda baš 'brusim', jer nakon osam albuma više ne želiš one 'prvoloptaške' rime, želiš neku rimu koju dosad još nisi iskoristio. Međutim, neću lagati da nisam iz poezije derivirala nešto za Elemental, pogotovo kad 'zagusti' - ispričala je u emisiji Kod Nas Doma.

Remi zgrožena pričom iz Banije: 'Kome se obratiti? Koga tužiti?'
Remi zgrožena pričom iz Banije: 'Kome se obratiti? Koga tužiti?'

Za sebe je kazala kako ono što nudi publici na pozornici i na svojim albumima nije daleko od onoga kakva je zaista u privatnom životu.

- Naravno, kad pišem onda malo nešto 'ugurujem' u neku dramu, jer nitko ne želi slušati pjesme o normalnom životu, ali je to možda nekih pet posto - rekla je.

Remi se često povezuje s aktivizmom i borbom za prava onih koji su potlačeni i različiti. Istaknula je kako joj je to jako bitno.

- Ponosim se što smo, nakon toliko godina, i dalje uspjeli zadržati tu nit aktivizma u svojim pjesmama. Elemental ima i onih drugih, intimnih i veselih pjesama, ali bitno mi je da nismo odustali od toga unatoč uvjetima i zemlji u kojoj živimo. Uvijek govorim da muzika ne može promijeniti svijet, ali može dati 'soundtrack' toj nekoj maloj, osobnoj revoluciji, da ljude potaknemo i osvijestimo - zaključila je.

Mirela Priselac Remi: Ne bojim se za egzistenciju, preživjet ću
Mirela Priselac Remi: Ne bojim se za egzistenciju, preživjet ću

Što se tiče njezina obrazovanja, 1986. godine upisala je muzičku školu. Imala je samo šest godina, a svojedobno se prisjetila svoje učeničke knjižice stare više od 30 godina kada je išla u Osnovnu glazbenu školu Blagoje Bersa u Zagrebu. Njezini prijatelji komentirali su da je slatka te poput lika iz TV serije Smogovci, a neki su je zezali kako se kao 6-godišnjakinja već znala sama potpisati.

- Da, i to pisano - našalila se Remi koja je danas profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti. Godine 1998. s Lukom Tralićem i Gordanom Radočajem osnovala je grupu 'Elemental'.

ARHIVA - Pjevačica Elementala Mirela Priselac Remi

Remi, koja svoj privatni život drži podalje od javnosti,2017. godine rastala se od supruga Mire Perkovića nakon čega ju se povezivalo s glumcem Filipom Riđičkim. Par je prekinuo nakon nešto manje od godinu dana. 

POGLEDAJTE VIDEO: LIDIJA BAČIĆ O SVOM STILU ODIJEVANJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu