To je to što me zanima!

Eric Clapton pobijedio na sudu pa odustao od kažnjavanja Njemice

Claptonovi odvjetnici zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su u proteklom desetljeću vodili tisuće takvih slučajeva u rutinskim provjerama autorskog prava
Vidi originalni članak

Britanski rock gitarist i kantautor Eric Clapton (76) oslobodio je Njemicu optužbi nakon što je dobio proces protiv nje zbog prodavanja snimki njegovih koncerata, izjavio je na svojoj službenoj stranici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sudac u Dusseldorfu presudio je da Njemica iz obližnjeg Ratingena ne smije na eBayu prodavati snimku Claptonovog koncerta iz 1987. godine. 

Naime, Njemica je pronašla dva CD-a tijekom pospremanja doma, nakon smrti bivšeg supruga. Stavila ih je na prodaju na eBay za 9,95 eura.

 Da slavni glazbenik i jedan od najboljih blues gitarista u povijesti nije odustao od progona, okrivljena bi trebala platiti kaznu do 250 tisuća eura.

 Claptonovi odvjetnici zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su u proteklom desetljeću vodili tisuće takvih slučajeva u rutinskim provjerama autorskog prava, priopćivši kako je prodaja 'neautoriziranih i u pravilu snimki koncerata loše kvalitete' česta u Njemačkoj i nekoliko drugih država.

KRŠENJE AUTORSKH PRAVA Eric Clapton tužio ženu koja je na eBayu prodavala njegov CD za 74 kune i dobio je parnicu

- To šteti i glazbenoj industriji i kupcima koji dobivaju inferioran proizvod - priopćili su.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare