Show

Komentari 0

Eric Clapton pobijedio na sudu pa odustao od kažnjavanja Njemice

Eric Clapton pobijedio na sudu pa odustao od kažnjavanja Njemice

Claptonovi odvjetnici zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su u proteklom desetljeću vodili tisuće takvih slučajeva u rutinskim provjerama autorskog prava

Britanski rock gitarist i kantautor Eric Clapton (76) oslobodio je Njemicu optužbi nakon što je dobio proces protiv nje zbog prodavanja snimki njegovih koncerata, izjavio je na svojoj službenoj stranici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sudac u Dusseldorfu presudio je da Njemica iz obližnjeg Ratingena ne smije na eBayu prodavati snimku Claptonovog koncerta iz 1987. godine. 

Crossroads Guitar Festival - New York

Naime, Njemica je pronašla dva CD-a tijekom pospremanja doma, nakon smrti bivšeg supruga. Stavila ih je na prodaju na eBay za 9,95 eura.

PA/Pixsell

 Da slavni glazbenik i jedan od najboljih blues gitarista u povijesti nije odustao od progona, okrivljena bi trebala platiti kaznu do 250 tisuća eura.

Eric Clapton sighting - New York

 Claptonovi odvjetnici zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su u proteklom desetljeću vodili tisuće takvih slučajeva u rutinskim provjerama autorskog prava, priopćivši kako je prodaja 'neautoriziranih i u pravilu snimki koncerata loše kvalitete' česta u Njemačkoj i nekoliko drugih država.

- To šteti i glazbenoj industriji i kupcima koji dobivaju inferioran proizvod - priopćili su.

 

Najčitaniji članci