To je to što me zanima!

Evo što se događalo u sobi dok je kraljica Elizabeta II. umirala

Britanski mediji navode kako su liječnici obavijestili obitelj da je kraljici ostalo nekoliko sati života, pa su svi viši članovi obitelji požurili kako bi se oprostili s njom
Vidi originalni članak

Princ Charles (73) koji je sada postao kralj, bio je uz svoju majku, kraljicu Elizabetu II. do posljednjeg trenutka. U dvorcu Balmoralu suočavao se s tužnom stvarnošću da će smrt Njezinog Veličanstva dovesti do najveće promjene u njegovom životu. Ostali članovi kraljevske obitelji nisu stigli na vrijeme u Škotsku. Prinčevi William, Edward i Andrew došli su odmah nakon smrti, a princ Harry stigao je tek navečer, nekoliko sati nakon što je vijest o smrti objavljena i u medijima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Charles je u Balmoral otišao u četvrtak. Tamo je prebačen helikopterom oko 11 sati, a pridružila mu se i princeza Anna (72). Britanski mediji navode kako su liječnici obavijestili obitelj da je kraljici ostalo nekoliko sati života, pa su svi viši članovi obitelji požurili kako bi se oprostili s njom.

S obzirom na to da je Charles postao kraljem u trenutku kraljičine smrti, vjerojatno mu je sestra odmah poljubila ruku. Isto su napravila i dva mlađa brata, kao i sin, novi prijestolonasljednik William (40). Kraljičin tajnik u 16:30 obavijestio je premijerku Liz Truss (47) o smrti, a dva sata kasnije obaviještena je i javnost.

Liječnik Huw Thomas koji za kraljevsku obitelj radi već 16 godina, jedini je mogao odlučiti tko smije ući u kraljičinu sobu. Ovaj gastroenterolog također je bio jedini koji je odlučivao koje informacije smiju izaći u javnost. Ista je situacija bila i za sve bivše vladare. Kraljica mu je u potpunosti vjerovala, a o tome svjedoči i podatak da mu je dala ulogu šefa liječničkog tima kraljevske obitelji. Zbog rada mu je dodijelila i titulu viteza zapovjednika Kraljevskog viktorijanskog reda 2021. godine.

William, koji bi trebao postati princ od Walesa i prvi u redu za prijestolje, odjurio je iz Berkshirea u Balmoral. Njegova supruga, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton (40), ostala je u Windsoru brinuti se za njihovu djecu, Georgea, Charlotte i Louisa, koji su imali prvi dan u novoj školi.

Kraljičin drugi sin, princ Andrew (62) te grof i grofica od Wessexa bili su u istom zrakoplovu RAF-a kao i vojvoda od Cambridgea, koji je sletio u Aberdeenu nešto prije 16 sati. Pridružili su im se Balmoralu princeza Royal, vojvotkinja od Cornwalla i princ od Walesa. 

NAJDUGOVJEČNIJI MONARH Kraljica Elizabeta nikada nije davala intervjue, ali zato će ostati zapamćena po izjavama

Glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa, također je putovao u Škotsku. Trebali su prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada WellChild u Londonu u četvrtak navečer. Novinska agencija Press Association kasnije je izvijestila da će Harry putovati bez Meghan Markle (41).

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Roby621 10.09.2022.

    Koje parade oko toga,nazivila se.

  • medo123456 10.09.2022.

    Nek si ti nama otisla jos da oce Manolic uff nema dinosaura vise

  • 10.09.2022.

    Što se događalo?Posvuda u svijetu su umirale tisuće drugih ljudi, puno mlađi, među ostlima i djeca, a neki i tu u Europi od rata koji je više postao "novinarski nezanimljiv" jer nije više neki click-bait.Ova se naživjela, i na to na najvišoj nozi i time se sad šopa javnost. Ajde još englesku mogu i razumjeti, ali kakve veze mi s tim imamo, osim da bude manje-više jednokratana vijest i to je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare