To je to što me zanima!

FOTO Kralj Charles III. i supruga Camilla po prvi put na tronu

Nakon što je proglašen novim monarhom, zasjeo je na tron. Njihova su prijestolja gotovo identična, ali ono koje koristi Camilla je za centimetar kraće kako bi označilo njihove uloge
Vidi originalni članak

Kralj Charles III. (73) danas je sjedio na svom prijestolju po prvi put kao monarh zajedno s kraljicom suprugom Camillom (75). Nakon smrti kraljice Elizabete II. u četvrtak, dotadašnji princ od Walesa, automatski je postao kraljem, a službeno je proglašen kraljem u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novi kralj i njegova supruga zauzeli su svoja mjesta dok mu je predsjednik Doma lordova obećao svoju lojalnost i podijelio 'duboko suosjećanje' koje je Parlament osjećao zbog tuge u kraljevske obitelji.

Njihova su prijestolja gotovo identična, ali ono koje koristi kraljica je za centimetar kraće kako bi označilo njihove uloge.

Pred novim kraljem je nekoliko napornih dana, jer se sada priprema krenuti na turneju po zemlji u danima prije sprovoda kako bi upoznao svoje nove podanike dok se milijuni diljem Britanije ujedinjuju u svojoj tuzi.

Nakon što primi izraze sućuti u Westminsterskoj palači, Charles će započeti svoju britansku turneju posjetom škotskom parlamentu i službom u katedrali St. Giles u Edinburghu.

SHRVAN JE Princ Harry o odlasku bake: Sve je prazno bez tebe, hvala ti na zaraznom osmijehu i savjetima

POGLEDAJTE UŽIVO: LIJES KRALJICE ELIZABETE STIŽE U EDINBURGH

Idi na 24sata

Komentari 114

  • OšKavu 14.09.2022.

    Zajedno imaju 350 godina

  • Marlyn2 13.09.2022.

    Taman kad ta parada kiča prođe i ovaj će odapnuti i opet sve ispočetka.

  • Makac333 12.09.2022.

    Meni je bas drago za njih dvoje.Gori su licemjeri koji vode duple zivote i glumataju da imaju fine brakove.Ovih dvoje uzdignute glave se vole,izborili su se za ljubav i zive u sretnom braku

Komentiraj...
Vidi sve komentare