To je to što me zanima!

'Francuzi trebaju prodati Mona Lisu da se financijski oporave'

Prodajmo staro kako bismo napravili novu kulturnu baštinu. To je dokaz da nacija vjeruje u budućnost umjetnika, argument je koji navodi poduzetnik Stephane...
Vidi originalni članak

Francuska bi trebala prodati Mona Lisu za 381 milijardu kuna kako bi pomogli kulturnom sektoru da se oporavi od posljedica korona virusa, rekao je francuski poduzetnik Stephane Distinguin (46), piše News Sky. Osnivač tehnološke tvrtke Fabernovel kaže kako je prodaja čuvene slike Leonarda da Vincija iz 16. stoljeća "luda ideja o kojoj razmišlja već neko vrijeme". Tako bi se kaže jako pomoglo francuskim umjetnicima u teškim ekonomskim vremena koje im je donijela pandemija.

Potiče Francuze da se odluče na korak koji on predlaže, a za to ima i dobar argument.

- Prodajmo staro kako bismo napravili novu kulturnu baštinu. To je dokaz da nacija vjeruje u budućnost umjetnika - kaže Stephane. 

Napominje kako je sliku lako premjestiti i predati nekome drugome te da ionako imaju puno slika.

Ipak, čine da se malo precijenio što se cijene slike tiče.

- Cijena je srž materije i glavni predmet osporavanja. Cijena mora biti suluda kako bi ovaj zahvat imao smisla. Procijenio sam je na manje od 50 milijardi eura. Rečeno mi je da je moja procjena vrlo precijenjena čak i naočita, ali svaki put bez pravnih argumenata - kaže Stephane. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 23.05.2020.

    ovaj lik nije normalan, ne zna što govori. Mona Lisa se ne prodaje, ni pod cijenu ičega. Njena vrijednost je, starim riječnikom rečeno, neprocjenjiva, i njemu treba pomoći, treba ga uputiti iskusnom psihijatru na posmatranje.

  • Vlad 23.05.2020.

    Da, prodati prave umjetnine da bi se financirali perfomansi koji su postali trend, kao ona banana zalijepljena trakom na platno i na aukciji kupac platio nekoliko milijuna kn da je pojede pred oduševljenim ljubiteljima "umjetnosti".

Komentiraj...
Vidi sve komentare