Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

'Francuzi trebaju prodati Mona Lisu da se financijski oporave'

Prodajmo staro kako bismo napravili novu kulturnu baštinu. To je dokaz da nacija vjeruje u budućnost umjetnika, argument je koji navodi poduzetnik Stephane...

puzzle
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
4 komentara

Francuska bi trebala prodati Mona Lisu za 381 milijardu kuna kako bi pomogli kulturnom sektoru da se oporavi od posljedica korona virusa, rekao je francuski poduzetnik Stephane Distinguin (46), piše News Sky. Osnivač tehnološke tvrtke Fabernovel kaže kako je prodaja čuvene slike Leonarda da Vincija iz 16. stoljeća "luda ideja o kojoj razmišlja već neko vrijeme". Tako bi se kaže jako pomoglo francuskim umjetnicima u teškim ekonomskim vremena koje im je donijela pandemija.

Paris- Mona Lisa | Autor: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL

Potiče Francuze da se odluče na korak koji on predlaže, a za to ima i dobar argument.

- Prodajmo staro kako bismo napravili novu kulturnu baštinu. To je dokaz da nacija vjeruje u budućnost umjetnika - kaže Stephane. 

Napominje kako je sliku lako premjestiti i predati nekome drugome te da ionako imaju puno slika.

puzzle | Autor: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Ipak, čine da se malo precijenio što se cijene slike tiče.

- Cijena je srž materije i glavni predmet osporavanja. Cijena mora biti suluda kako bi ovaj zahvat imao smisla. Procijenio sam je na manje od 50 milijardi eura. Rečeno mi je da je moja procjena vrlo precijenjena čak i naočita, ali svaki put bez pravnih argumenata - kaže Stephane. 

Naši partneri pišu
Message