To je to što me zanima!

Gdje su danas glavni junaci omiljene tinejdžerske serije?

Najuspješnija članica serije je Michelle Williams. Triput je bila nominirana za nagradu Akademije. Katie Holmes najpoznatija je po braku s Tomom Cruiseom
Vidi originalni članak

I prije nego što je 20. siječnja 1998. godine prikazana pilot epizoda, serija “Dawson’s Creek” dobila je nevjerojatni publicitet. Sve je to mogla zahvaliti tvorcu Kevin Williamsonu koji je u to vrijeme bio velika zvijezda. On je, naime, napravio scenarije za hit horore 90-ih “Vrisak” i “Znam što si radila prošlog ljeta”. Serija je temeljena na njegovim stvarnim iskustvima, a prati odrastanje četvero najboljih prijatelja. 

Glavni lik Dawson Leery (James Van Der Beek) obećavajući je mladi redatelj (alter ego samoga tvorca serije) koji često očajava i dramatizira, unatoč normalnom i naoko savršenom životu. Osim njega, glavna okosnica priče su njegova dugogodišnja prijateljica Joey koja je zbog teškog djetinjstva prebrzo odrasla (Katie Holmes), zgodna nova susjeda Jennifer (Michelle Williams) i spretan zavodnik Pacey Witter (Joshua Jackson). Za razliku od većine tinejdžerskih drama, gledatelji su “Dawson’s Creek” hvalili i voljeli jer su im bile bliske emocije glavnih likova. Tada nepoznati glumci brzo su se uvukli u srca milijuna tinejdžera diljem svijeta koji i danas, zahvaljujući brojnim televizijskim reprizama (ali i torrentima), mogu pogledati omiljene epizode. Serija je u šest sezona prikazivanja (završila je 2003. godine) osvojila nekoliko nagrada, a najviše kritika dobila je zato što tinejdžerske odnose svodi na seks, masturbaciju, veličinu penisa, grudi... Također su poneke beskrajne dijaloge kritičari ocijenili kao preozbiljne i sasvim netipične za tinejdžere. Katie Holmes (36) umalo je ostala bez uloge Joey jer nije htjela odustati od svoje srednjoškolske predstave “Damn Yankees”.

Katie Holmes je ostvarila nekoliko zapaženih uloga

- Trebala sam ići na audiciju u Los Angeles. Ali nisam mogla iznevjeriti školu jer smo prodali već mnogo ulaznica. Morala sam odbiti Williamsona - rekla je glumica, kojoj je tvorac serije ipak dopustio audiciju putem videokasete. Katie je scenarij čitala u podrumu obiteljske kuće, dok je njezina majka čitala Dawsonove rečenice.

Počevši se pojavljivati na malim ekranima, Holmes je ubrzo postala omiljena djevojka iz susjedstva. Nakon završetka serije igrala je u nekoliko filmova uključujući i “Dar” te “Batman: Početak”. Ipak, više se pisalo o njezinu privatnom životu. Još tijekom trajanja serije imala je kratku romansu s kolegom Joshuom Jacksonom (35).

No kolegu iz serije je 2000. zamijenila drugim. Upoznala je glumca iz filma “Američka pita“ Chrisa Kleina (34), za kojega se i zaručila nakon tri godine veze. Do vjenčanja nikad nije došlo te se par dvije godine nakon zaruka razišao. Katie je ubrzo nakon prekida počela vezu s Tomom Cruiseom (51), za kojega se 2005. i udala. 

James Van Der Beek u novoj seriji glumi samoga sebe

Par je godinu poslije dobio kćer Suri (8), a 2012. Katie je zatražila razvod. Osim što uživa u majčinstvu i glumi, Katie se posvetila i kreiranju modne linije. Njezin prijatelj i dečko u seriji, James Van Der Beek (37), zbog glume je odustao od studija engleske književnosti. Nakon završetka serije koja ga je proslavila dobio je manje uloge u hit serijama poput “Kako sam upoznao vašu majku” i “Zakon i red: Odjel za žrtve”. Der Beek je jedino ostao zapamćen po ulozi Dawsona, a trenutačno u seriji “Ne vjeruj susjedi iz stana 23” glumi samoga sebe. James iza sebe ima propali brak s glumicom Heather McComb (37). Samo nekoliko mjeseci nakon razvoda oženio je svoju novu trudnu djevojku Kimberly Brook (33), a danas su ponosni roditelji kćeri Olivije (4), sina Joshue (2) i četveromjesečne Annabel. Joshua Jackson je karijeru počeo već s 11 godina, a za to je najviše zaslužna njegova majka, casting redateljica, koja ga je uspjela pretvoriti u dječju zvijezdu. U pauzama snimanja “Dawson’s Creeka“ kanadski glumac se pojavio u nekoliko filmova poput “Tajno društvo” i “Sigurne stvari”. Imao je i manju ulogu u filmu “Oceanovih 11”, u kojem je glumio samoga sebe u pokeraškoj sceni s Bradom Pittom, Georgeom Clooneyem i Holly Marie Combs. I nakon završetka snimanja serije Joshua je glumio u nekoliko filmova, a veliki povratak na male ekrane ostvario je u ZF seriji “Na rubu” (Fringe), u kojoj je pet sezona imao jednu od glavnih uloga. Osim što je bio u vezi s Holmes, Joshua je hodao i s kolegicama Ali Larter, Brittany Daniel te Rosario Dawson. Od 2006. u vezi je s njemačkom glumicom Diane Kruger (37), koja se pojavila u jednoj od epizoda “Na rubu“.

Michelle Williams je osvojila Zlatni globus

Najuspješnija glumica iz “Dawson’s Creeka“ Michelle Williams (34) tijekom karijere zaradila je tri nominacije za Oscara (“Moj tjedan s Marilyn”, “Planina Brokeback” i “Blue Valentine”), a za ulogu u ”Moj tjedan s Marilyn” osvojila je i Zlatni globus za najbolju glumicu. Na snimanju “Planine Brokeback“ 2004. Michelle se zaljubila u kolegu Heatha Ledgera, a par je sljedeće godine dobio kćerkicu Matildu Rose (9). Prekinuli su nakon dvije godine, a samo pet mjeseci nakon toga 28-godišnji Heath je preminuo slučajnim predoziranjem lijekovima.

Nakon 'Dawson's Creeka' Kerru Smithu karijera je stala

Glumica se tada posvetila glumi, a 2008. se zaljubila u redatelja Spikea Jonzea (45), s kojim je bila u vezi godinu dana. Michelle je 2011. otkrila da je u sretnoj vezi s Jasonom Segelom (34), zvijezdom serije “Kako sam upoznao vašu majku“. Glumac se nakon samo nekoliko mjeseci uselio u njezin stan u Brooklynu, no ljubavna idila je prekinuta 2013. jer je Jason zbog poslovnih obaveza često boravio u LA-u. Ubrzo je našla utjehu, i u to u naručju umjetnika Dustina Yellina (38), s kojim je još u vezi. Pomalo zaboravljeni glumac iz tinejdžerske serije Kerr Smith (42) u trećoj je sezoni ispisao televizijsku povijest kad je njegov lik Jack poljubio drugog muškarca. Glumac nakon “Dawson’s Creeka” nije ostvario zapaženu karijeru, a imao je tek nekoliko manjih filmskih uloga i epizodne uloge u serijama poput “CSI: New York“. Kerr, koji je danas potpuno sijed, šest je godina bio u braku s glumicom Harmoni Everett. Trenutačno je u vezi s nepoznatom djevojkom.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nonica 24.05.2014.

    Nesto mi nije stimalo s tom serijom. Face prepateticne.

  • CargoOPS 24.05.2014.

    Van Der Beek trenutno radi i ovu novu seriju na CBS, Friends with better lives i nako dobar je lik :)

  • foofighterica11 24.05.2014.

    Jedna od dražih serija moga djetinjstva. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare