To je to što me zanima!

'Bio je legenda, naš Ljubo živio je za Dalmaciju i njene ljude'

U splitskom HNK-u održana je komemoracija u povodu nenadane smrti muzikologa i skladatelja Ljube Stipišića Delmate koji je prošle nedjelje preminuo u 74. godini
Vidi originalni članak

Splitski HNK jutros su ispunili obitelj, prijatelji i suradnici Ljube Stipišića Delmate, okupivši se na komemoraciji preminulog pjesnika, skladatelja i baštinika dalmatinske pjesme. Gradonačelnik Kerum delegirao je zamjenicu Anđelku Visković da se u ime grada Stipišiću zahvali što je život posvetio Dalmaciji i njenim ljudima. 

- Otišla je legenda i autoritet koji je pomogao da kroz glazbu sačuvamo svoj identitet - rekla je dogradonačelnica. 

Jakša Fiamengo održao je podulju odu svom velikom prijatelju, nazvavši ga svestranim umjetnikom koji nam je svima bio otac.

- Čovjek vrijedi onoliko koliko ostaje iza njega, a naš Delmata je jako dobro znao da je Dalmacija najveća upravo u malom čovjeku - rekao je Fiamengo, a nezaboravnih trenutaka s velikim prijateljem prisjetio se i umjetnik Josip Botteri Dini. 

Delmatin sin, Zlatan Stipišić Gibonni, suznih je očiju slušao očeve prijatelje i suradnike. Ljubav prema glazbi naslijedio je od oca i njemu može zahvaliti što je postao jedna od najvećih zvjezda hrvatske estrade. Tuga se čitala i s lica Tomislava Mrduljaša, Meri Cetinić, Duška Mucala i mnogih drugih poznatih Splićana. Klapa Solin otpjevala je dvije skladbe svog utemeljitelja.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • gato_negro 12.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 7 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tajnanajveca 12.10.2011.

    Svi odlazimo,ali rijetki ostavljaju trag...Ovaj je čovjek ostavio živi trag svoga stvaralaštva,svoga sina,koji je ostao nenadmašni umjetnik...

  • grozdanab123 12.10.2011.

    sta ste ocekivali ,zar ste ocekivali da zapiva...ponasao se kao i svi normalni ljudi ,pa i Giboni je covik ka i svi ...ali steta nije moga oca ni oplakat jer su mu fotoaparati bljeskali isprid face.sucut cijeloj ozaloscenoj obitelji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare