To je to što me zanima!

Glazbenica Lana S.: 'Nastupala sam pred princem Charlesom'

Multiinstrumentalistica Lana Škrgatić školovala se u Engleskoj, a iza sebeima brojne značajne suradnje i nastupe. Zabavljala je goste na svadbi Mate Rimca, ali i nastupala pred kraljevskom obitelji
Vidi originalni članak

Glazbenica i multiinstrumentalistica Lana Škrgatić (41), umjetničkog imena Lana S. iza sebe ima brojne uspješne suradnje. Pet godina je bila članica grupe "Zabranjeno Pušenje", a svirala je i s Borisom Novkovićem i Teškom Industrijom. Sada surađuje s Crvenom Jabukom, a prije godinu dana je započela samostalnu karijeru i objavila album "Avantura".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ponosna sam i sretna što sam prenijela razne emocije u 12 pjesama. Sama sam autor gotovo svih tekstova i glazbe - kaže Škrgatić. Album je kombinacija više žanrova, od pop-rocka,do pop-funkyja, pop-sevdaha i malo "ex-yu začina".

Lanina ljubav prema glazbi, kaže, traje od rođenja.

- Pjevala sam u "Trešnjevačkim mališanima" i zatim krenula u glazbenu školu na klavir. Uz umjetničko klizanje, glazba mi je bila sve, a s 10 godina sam joj se skroz posvetila. Tada sam dobila stipendiju za glazbeni internat u Londonu "The Purcell School of Music", a sport je ostao hobi - priča nam Lana, koja svira klavir, flautu, saksofon i pjeva.

Tijekom boravka u Engleskoj svirala je u "London youth orchestra", a osvojila je i nekoliko nagrada na "North London piano festivalu", te pjevala u mjuziklu "Oliver Twist" i nastupala pred princem Charlesom.

ELLA OREŠKOVIĆ Kći bivšeg premijera o dečku i odnosu s tatom: 'Nema ništa protiv toga što sam glazbenica'

Lana je prošle godine, kao članica glazbenog tria u kojem nastupa s Teom Misković i Ivanom Pužem, zabavljala goste na svadbi poduzetnika Mate Rimca (37).

- Bio je to odličan tulum i totalno me oduševio sa stavom i govorom. Atmosfera je bila odlična i zaista sam uživala u nastupu na divnoj lokaciji - otkrila je.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • trutamon 16.01.2022.

    lijepa

  • frky77 16.01.2022.

    A je ti se to za pohvalit

  • zera 16.01.2022.

    Lana je mrak

Komentiraj...
Vidi sve komentare