To je to što me zanima!

Gledatelji kritizirali božićnu 'A stranu' zbog playbacka: Kao da smo pustili s YouTubea, čemu?

Povratak omiljene HRT-ove emisije 'A strana' emitirane na sam Božić razveselio je mnoge gledatelje, a mladim pjevačkim snagama pridružili su se Doris Dragović, Vanna i Tedi Spalato
Vidi originalni članak

U božićnoj epizodi emisije 'A strana' gledateljima HRT-a je zasmetalo što su pjesme puštene na playback.

Prvi put emisija, koja je trajala sat i pol, nije bila snimljena na Prisavlju, nego u jednom popularnom zagrebačkom prostoru za vjenčanja.

U emisiji su pjevala i dobro poznata lica poput Doris Dragović, Vanne i Tedija Spalata, ali neki od gledatelja su primijetili da su pjesme pjevane na playback što ih je zasmetalo.

- Vidjelo se odmah da je playback, prečisti zvuk vokala, pogotovo ženski visoki tonovi, koliko god cure dobro pjevaju ne mogu ipak uživo imati tako visoki i čisti glas. To mi je malo pokvarilo dojam jer sam očekivao da uživo pjevaju. Ovako na playback bilo mi je kao da puštam s YouTubea pjesme. Šteta - pisalo je u jednom komentaru na Forumu.

- Baš je bila dobra ova božićna specijalka, ugođaj, ambijent, izbor pjesama, ali ovo je na playback bilo? - napisao je drugi.

Na kraju je HRT objasnio zašto je emisija snimana na playback.

NAKON PREKIDA SE PRITAJIO Pop zvijezda raznježila fanove starom božićnom fotkom: Biste li ga prepoznali kao dječaka?

- To je učinjeno zbog tehnologije i načina snimanja (filmskom kamerom), a kojom je snimljena Božićna A strana. U tim uvjetima prvi 'prolaz' je služio kao playback, kako bismo u naknadnim snimljenim prolazima dobili veću mogućnost slike, jer je cijela emisija snimljena sa samo dvije kamere i to u akustičnoj verziji (unplugged) - poručili su iz HRT-a za Slobodnu Dalmaciju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • malenazd9 28.12.2021.

    Nazalost,i ovo ste uspjeli unistiti.

  • iskra21 28.12.2021.

    Jedino opravdanje moźe biti da ne znaju pjevat pa se boje

  • Libinje 28.12.2021.

    Ovo obrazloženje razumije dvoje , troje ljudi kojima je to uža specijalnost. Osnovno je to da vam pjevači pjevaju zijevajući i vi i za to imate izgovor . Znači možemo se nadati da nas i u novogodišnjoj noči A strane čeka isto . Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare