To je to što me zanima!

Glumac Ivan Đuričić priča nam o seriji 'Aha': Svaka epizoda je imala budžet od 36 tisuća eura

Glumac Ivan Đuričić u seriji prati rad četiri hrvatska znanstvenika koji žive u Hamburgu, Erlangenu, Nürnbergu i Kopenhagenu
Vidi originalni članak

Bilo mi je beskrajno zanimljivo snimati. Nakon ovog snimanja potpuno mi je jasno zašto mnogi glumci u nekom trenutku karijere posegnu za dokumentarnim formatima. To je potpuno drukčije iskustvo od snimanja nekih igranih formi. I vrlo je inspirativno. Svaki dan snimanja bio je otkrivanje nečeg novoga, kaže nam glumac Ivan Đuričić (38), kojeg ćemo od ponedjeljka na HRT-u imati prilike gledati u novoj znanstveno-putopisnoj dokumentarnoj seriji 'Aha!'.

TV KRTIKA Serija 'Fleishman is in Trouble' nije kultni 'Život na sjeveru', ali je na trenutke čak odlična serija

U četiri epizode 'Aha!' domaćin serije, Đuričić, putuje u Boston, Hamburg, Erlangen, Nürnberg i Kopenhagen. Ondje ga dočekuju znanstvenici Dražen Prelec, Nedjeljka Žagar, Ana-Sunčana Smith te Iva Ridjan Skov, kojima postavlja sva ona pitanja koja bismo im mi kao gledatelji mogli postaviti.

- To su četiri znanstvenika iz različitih područja, iz četiri grada u Europi i jednog u Americi. Svi su toliko različiti i svaki ima neku svoju posebnost, bilo da je riječ o gradu ili znanstveniku. Teško mi je odlučiti koji je bio najzanimljiviji ili koji je ostavio najsnažniji dojam. To je kao da idem miješati kruške, jabuke i naranče, što je nemoguće - pojasnio nam je glumac.

Dodao je kako je vrlo znatiželjan.

- Zato me mnoge teme vrlo lako zaintrigiraju i potiču da saznam više. Isto tako, a možda i upravo zbog toga, vrlo volim putovati te upoznavati nova mjesta i ljude. U tom smislu rad na seriji 'Aha!' na idealan je način provocirao i hranio moju znatiželju - kaže.

Seriju je napravila produkcija Wolfgang&Dolly za HRT.

- Prijavili smo projekt na javni poziv - kaže Tamara Babun iz Wolfgang&Dollyja te dodaje kako je svaka epizoda imala budžet od 36.000 eura.

Babun nam je otkrila i prati li rad redatelja, voditelja i glumca Roberta Knjaza (51), koji snima slične serijale.

- Nisam gledala njegov dokumentarac 'Hrvatski velikani', ali mislim da je Knjaz doajen odličnog televizijskog programa. Nitko se, i da hoće, ne može usporediti s njim - ističe autorica serije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare