To je to što me zanima!

Golišava Gruica trčkara Splitom

Večeras na binu Splitskog ljeta stiže komad 'Teške ljubavi' talijanskog književnika Itala Calvina, u režiji perspektivnog Aleksandra Švabića i dramaturga Ivana Penovića
Vidi originalni članak

Drugu od triju dramskih premijera, predstavu 'Teške ljubavi', premijerno će na 66. Splitskom ljetu izvesti Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split i Gradskog kazališta mladih Split danas u 21 sat na ambijentalnoj pozornici splitskog poluotoka Sustipan.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako su se zvijezde lani pripremale za ljeto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Taj trodijelni kazališni omnibus nastao je dramatizacijom nekoliko pripovijetki iz istoimene zbirke talijanskog literarnoga genija Itala Calvina, koju potpisuje Ivan Penović. Igraju glumci iz dvaju splitskih kazališta, a za režiju je zadužen mladi Puljanin Aleksandar Švabić, koji se već dokazao uspješnim režijama predstava u brojnim hrvatskim i srpskim kazalištima.

 

“Dobro je dok umiremo po redu”, “Strujosjek”, “Jedan mrtav čovjek”..., samo su neki od naslova koje je postavio na kazališne daske.

Scenografija “Teških ljubavi” i opušteni glumci na probama obećavaju zanimljivu predstavu, a jedna od glumica je i fitness trenerica Ana Gruica Uglešić, koja se za potrebe uloge skinula u kupaći kostim i zaplivala u bazenčiću te tako dobila priliku da pokaže isklesano tijelo, osim na društvenoj mreži, i pred publikom.

- Svaki od tri dijela predstave nastao je kombinacijom različitih Calvinovih pripovijetki u kojima se miješaju realnost i iluzija u razotkrivanju ljubavnih obrazaca i tajni svijet naizgled obične svakodnevice. ‘Teške ljubavi’ predstava je o poteškoćama u komunikaciji, a potom i u ljubavi, kao specifičnom komunikacijskom odnosu. Ljubavi prema vlastitu miru, koliko i vlastitu nemiru, ljubavi prema svakodnevnim avanturama koje u očima drugih izgledaju kao loše navike ili žute minute nemirnih putnika - istaknuo je dramaturg Penović.

Nakon premijere 27. srpnja, predstava će na Splitskom ljetu biti reprizirana 29. i 31. srpnja te 1. kolovoza. U sljedećoj kazališnoj sezoni “Teške ljubavi” igrat će na sceni Gradskog kazališta mladih Split.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 27.07.2020.

    Sva je vrazja samo joj je glava svinjska!!

  • jaca od boli 27.07.2020.

    Ta žena živi punim plućima i baš joj iskreno zavidim( bez mržnje i negativne zavisti)

  • rocky55555 27.07.2020.

    Ona je primjer "butterface" kategorije

Komentiraj...
Vidi sve komentare