Obavijesti

Show

Komentari 17

Golišava Gruica trčkara Splitom

Golišava Gruica trčkara Splitom
17

Večeras na binu Splitskog ljeta stiže komad 'Teške ljubavi' talijanskog književnika Itala Calvina, u režiji perspektivnog Aleksandra Švabića i dramaturga Ivana Penovića

VIDEO

Drugu od triju dramskih premijera, predstavu 'Teške ljubavi', premijerno će na 66. Splitskom ljetu izvesti Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split i Gradskog kazališta mladih Split danas u 21 sat na ambijentalnoj pozornici splitskog poluotoka Sustipan.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako su se zvijezde lani pripremale za ljeto

Pokretanje videa...

01:14

Taj trodijelni kazališni omnibus nastao je dramatizacijom nekoliko pripovijetki iz istoimene zbirke talijanskog literarnoga genija Itala Calvina, koju potpisuje Ivan Penović. Igraju glumci iz dvaju splitskih kazališta, a za režiju je zadužen mladi Puljanin Aleksandar Švabić, koji se već dokazao uspješnim režijama predstava u brojnim hrvatskim i srpskim kazalištima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

“Dobro je dok umiremo po redu”, “Strujosjek”, “Jedan mrtav čovjek”..., samo su neki od naslova koje je postavio na kazališne daske.

Scenografija “Teških ljubavi” i opušteni glumci na probama obećavaju zanimljivu predstavu, a jedna od glumica je i fitness trenerica Ana Gruica Uglešić, koja se za potrebe uloge skinula u kupaći kostim i zaplivala u bazenčiću te tako dobila priliku da pokaže isklesano tijelo, osim na društvenoj mreži, i pred publikom.

- Svaki od tri dijela predstave nastao je kombinacijom različitih Calvinovih pripovijetki u kojima se miješaju realnost i iluzija u razotkrivanju ljubavnih obrazaca i tajni svijet naizgled obične svakodnevice. ‘Teške ljubavi’ predstava je o poteškoćama u komunikaciji, a potom i u ljubavi, kao specifičnom komunikacijskom odnosu. Ljubavi prema vlastitu miru, koliko i vlastitu nemiru, ljubavi prema svakodnevnim avanturama koje u očima drugih izgledaju kao loše navike ili žute minute nemirnih putnika - istaknuo je dramaturg Penović.

Nakon premijere 27. srpnja, predstava će na Splitskom ljetu biti reprizirana 29. i 31. srpnja te 1. kolovoza. U sljedećoj kazališnoj sezoni “Teške ljubavi” igrat će na sceni Gradskog kazališta mladih Split.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...