To je to što me zanima!

Houra s bine u Vukovaru: Mi nespremni ulazimo u Europu

Čak dva sata Prljavci su drmali vukovarskom pozornicom u Dvorcu Eltz dopuštajući i publici da im se pridruži na pozornici. Nakon njih publiku je oduševila i Colonia
Vidi originalni članak

Koncert Nova zvijezda Europe, koji je u Vukovaru upriličila Nova TV, oduševio je nekoliko stotina okupljenih Vukovaraca pred kojima su nastupili Prljavo Kazalište i Colonia

Bio je poseban doživljaj čuti 'Ružu Hrvatsku' u Vukovaru nakon toliko godina, a događaj svečanog obilježavanja ulaska u EU Gradskoj Upravi Vukovara uvećali su ministrica Milanka Opačić, ministar Predrag Matić te ministar Ivan Vrdoljak, ali i mnogi glumci i pjevači sa slavonske kulturno-umjetničke scene. 

- Mi kulturološki pripadamo Europi i to je jasno kao dan, ali nekako nespremni ulazimo u to. To se reflektira na ljude koji ne znaju što ih čeka pa imamo to odupiranje Europi koja ne mora nužno biti loša. Ulaskom u EU nećemo ništa izgubiti od svog integriteta i ne moramo se bojati da nećemo imati Hrvatsku za koju smo se borili. Možda ćemo čak više držati do nacionalnih vrijednosti. Bitno je znati to očuvati i što bolje predstaviti drugima - rekao je prije koncerta Jasenko Houra, čija je 'Ruža Hrvatska' bila začetnik demokratskih promjena.

Čak dva sata Prljavci su drmali vukovarskom pozornicom u Dvorcu Eltz dopuštajući i publici da im se, u nekim pjesmama, pridruži na pozornici. Nakon Prljavaca i Indira Vladić iz Colonije je svojom energijom osvojila sve. Njena kratka bijela suknja i sako sa resama i šljokicama podigli su atmosferu. 

Indira uživala u čobancu

Prije nego je izašla na binu, Indira je probala čobanac koji je kuhala gradska uprava za goste, a potom je svečano razrezala i tortu sa simbolima EU. 

- Veliki sam pozitivac i mislim da EU ne mora biti loša. Treba biti pametan i od Europe uzeti najbolje i dati najbolje. Ulazimo u europsku elitu i to mi se sviđa, a ono što nas žene posebno veseli je i to da više nemamo carina i čekanja na granicama. Imamo puno za dati Europi i neka budu sretni što nas imaju - kazala je Indira.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • japanokinez 01.07.2013.

    Ovaj Jasenko je toliko ružan da je zasjenio kompletan ulazak u EU.

  • ParlevuFranse 01.07.2013.

    houru brine jer je nespreman plaćati porez, vidi ga kakav je ko duh

  • Hasenfefer 01.07.2013.

    nažalost, a nije trebalo biti tako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare