To je to što me zanima!

Roko odletio s natjecanja: Nije se plasirao u finale Eurosonga

DRUGA POLUFINALNA VEČER Nastupe na našem portalu komentirao je stilist Neven Ciganović, a Roko nam je otkrio da se prije izlaska na binu povukao u osamu i odmarao glas...
Vidi originalni članak

Nakon što smo u utorak dobili finaliste iz prvog polufinala 64. Eurosonga, večeras smo dobili i posljednjih deset finalista. Voditelji Eurosonga u Tel Avivu bili su Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar i Lucy Ayoub. Naš predstavnik Roko Blažević (19) nije se plasirao u finale natjecanja. 

Iz druge polufinalne večeri dalje su prošli predstavnici Makedonije, Nizozemske, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbajdžana, Norveške, Švicarske i Malte.

PRATITE UŽIVO TIJEK DOGAĐAJA:

22:50 Roko je na društvenim mrežama emitirao uživo i upitao majku Mariju koje je njezino mišljenje hoće li ući u finale.

- Idemo u finale, sve drugo bi bila prevara - poručila je ponosna majka.

22:36 Naš predstavnik Roko Blažević u backstageu iščekuje rezultate sa svojom ekipom koja ga je pratila u Tel Aviv. 

22:21 Posljednji u drugoj polufinalnoj večeri nastupio je predstavnik Azerbajdžana Chingiz s pjesmom 'Truth'. 

22:16 Na pozornicu se popela predstavnica Makedonije Tamara Todevska s pjesmom 'Proud'. Ovo joj nije prvi put da se 'bori' na Eurosongu. Tamara je Toši Proeskom pjevala prateće vokale, kao i nekoliko godina poslije svojoj sestri Tijani Dapčević. 

- Makedonka ulazi u finale. Pjesma tipična eurovizijska o različitosti, ali nastup je lijep - komentirao je Neven.

22.12 Nizozemsku je predstavio Duncan Laurence s pjesmom 'Arcade'. Otkako su poznata imena natjecatelja ovogodišnjeg Eurosonga, Nizozemac se drži na prvom mjestu na kladionicama. 

- Nizozemac je odličan, on bi mogao pobijediti - uvjeren je naš komentator Neven Ciganović.

22.08 Norvežanima kladionice predviđaju prolazak u finale. Bend KEiiNO predstavio se s pjesmom 'Spirit In The Sky'. Norveška dosad ima tri pobjede na Eurosongu.

- Joj, Norvežani su mi teži trash. Vrlo old fashion, ali sve su spojili. Kič, norveško jodlanje i british pop - opisao je nastup Ciganović.

22:04 Albaniju je predstavila Jonida Maliqi s pjesmom 'Ktheju tokës'. Jonida je jedna od rijetkih koja je cijelu pjesmu izvela na svom jeziku.

- Albanka jako dobar styling, jednostavno, efektno... Dobro pjeva, komad je, mogla bi u finale - kaže o nastupu predstavnice Albanije Neven Ciganović.

22.00 Trinaesti po redu nastupio je još jedan od favorita na kladionicama, Rus Sergey Lazarev s pjesmom 'Scream'. Ovo mu nije prvi put na Eurosongu, a ovogodišnji nastup izazvao je glasan pljesak publike.

21.53 Litvu je predstavio Jurij Veklenko s pjesmom 'Run With The Lions'. Natjecao se u brojnim glazbenim emisijama poput 'Supertalent' i 'The Voice'.

- Litvanac dosadan, ali zgodan. Pjesma ima dobru produkciju, a on dobar falset - rekao je naš gost komentator Neven Ciganović.

21.49 Nakon Roka na pozornicu se popela predstavnica Malte Michela s pjesmom 'Chameleon'. 

21.45 Deseti po redu nastupio je naš predstavnik Roko Blažević s pjesmom 'The Dream'. Uz njega su bili plesači Endi Schrötter i Diego Siqueira, a publika je mahala hrvatskim zastavama. Po završetku nastupa čuo se gromoglasan pljesak. 

Rokovi plesači spustili su se sa stropa, a usred nastupa stavili su mu krila na leđa. 

POGLEDAJTE ROKOV NASTUP: 

21.41 Za Austriju nastupila je PÆNDA s pjesmom 'Limits'.

- Joj, evo Austrijska Nina Kraljić, samo za razliku od Nine neće ući u finale - kratak i britak je bio s osvrtom na Austrijanku Ciganović.

21.37 Švedsku je predstavio John Lundvik s pjesmom 'Too Late For Love'. Šveđanin je jedan od glavnih favorita za pobjedu. 

- Šveđanin će ih sve pojesti, on je finalist. Tipična eurovizijska pjesma, puno pozitive i odličan vokal. On je moj favorit. Natjerao je cijelu dvoranu da pjeva s njim - opisao je Neven. 

21.33 Za Dansku nastupila je Leonora s pjesmom 'Love Is Forever'. Osim pjevanja i pisanja tekstova, jedno vrijeme bavila se i klizanjem.

- Tipična pop pjesmica sa onim lijenim pjevanjem u britanskom maniru, ali ulazi u finale jer je ubacila malo francuskog šika - komentirao je Neven. 

21.26 Rumunjsku predstavila je pjevačica Ester Peony s pjesmom 'On a Sunday'. Rumunjka se od mladih dana bavi glazbom za što se i školovala. 

- Rumunjka izgleda kao Mary Poppins - osvrnuo se na nastup Rumunjske Ciganović, koji nije nimalo impresioniran ni njezinim glasom, ali ni samom pjesmom.

21.22 Peti po redu na pozornicu je stao bend Carousel s pjesmom 'That Night' koji predstavlja Latviju. Bend, između ostalih, čini poznati latvijski duo, pjevačica Sabine Zuga i gitarist Marcis Vasilevskis. Naš komentator Neven usporedio je pjevačicu s Mijom Dimšić. 

21.18 Za Švicarsku nastupio je Luca Hänni s pjesmom 'She Got Me', a kako je Duško naglasio, Švicarac je jedan od favorita za pobjedu na 64. Eurosongu. Uz pjevanje, radio je kao model za muško donje rublje. 

- Švicarac je Luis Fonzi za siromašne, ali jako pozitivna pjesma. Možda ga Madonna angažira umjesto Malume. Nema latino energije, ali ulazi u finale - opisao je predstavnika Švicarske naš gost komentator Ciganović. 

21.14 Anna Odobescu predstavila je Moldaviju s pjesmom 'Stay'. 

- Moldavka je jako dobra, izravna konkurencija Srpkinji. Odličan vokal, zgodna, snažna pjesma. Imala je bolju vjenčanicu od Maje Šuput - rekao je Ciganović. 

21.10 Druga po redu nastupila je Sarah McTernan s pjesmom '22'. Pjevačica se natjecala na irskoj verziji glazbenog showa 'The Voice' i završila je na trećem mjestu.

- Bilo je vidljivo dosta treme u ovom nastupu - rekao je Duško Ćurlić. 

- Izgleda kao Jessica Simpson iz svoje najgore faze - opisao je Neven Irkinju. 

21.05 U drugoj polufinalnoj večeri prva je nastupila predstavnica Armenije Srbuk s pjesmom 'Walking Out'. Glazbom se počela baviti još u djetinjstvu, natjecala se u 'X factoru', a trenutačno je jedna od najvećih armenskih zvijezda. 

- Armenka je nešto kao Alicia Keys za siromašne, takav joj je i nastup, ali kažu manje je više - slikovito je opisao prvi nastup večeri naš gost komentator Neven Ciganović.

Roko Blažević s plesačima Endijem Schrötterom (21) i Diegom Siqueirom (30) nastupio je pod rednim brojem 10 na pozornici Tel Aviva. Natjecatelji iz 18 zemalja suočili su se jedni s drugima kako bi izborili preostalih deset mjesta u finalu u subotu.

Nastupe je na našem portalu komentirao stilist Neven Ciganović

- S obzirom na konkurenciju, ne vjerujem da će nas zakačiti finale, ali zato očekujem neviđeni kič s puno jeftinih efekata i pokušajem probijanja zračnog zida s 'briljantnim' Rokovim vokalom - rekao nam je Neven prije samog početka druge polufinalne večeri. 

Uoči nastupa Roko se povukao u osamu. Malo se izolirao od ostalih članova hrvatske delegacije koja ga prati u Izraelu. Prije svega, priznao nam je, čuvao je glas, a uz to se htio i malo 'posložiti'. 

VJERUJE U UNUKA Baka Marija kladi se na svog Roka: Najviše voli moju juhicu

- Ne opterećujem se previše. Iskreno, mislim da ću u tom trenutku, tijekom nastupa, ostaviti srce na pozornici, a pritom ću pokušati i maksimalno uživati - iskren je bio Roko.

REDOSLIJED NASTUPA: 

1. Armenija: Srbuk – Walking Out
2. Irska: Sarah McTernan – 22
3. Moldova: Anna Odobescu – Stay
4. Švicarska: Luca Hänni – She Got Me
5. Latvija: Carousel – That Night
6. Rumunjska: Ester Peony – On A Sunday
7. Danska: Leonora – Love is Forever
8. Švedska: John Lundvik – Too Late For Love
9. Austrija: PÆNDA – Limits
10. Hrvatska: Roko – The Dream
11. Malta: Michela – Chameleon
12. Litva: Jurij Veklenko – Run With The Lions
13. Rusija: Sergej Lazarev – Scream
14. Albanija: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
15. Norveška: KEiiNO – Spirit In The Sky
16. Nizozemska: Duncan Laurence – Arcade
17. Sjeverna Makedonija: Tamara Todevska – Proud
18. Azerbajdžan: Chingiz – Truth

Podsjetimo, u prvoj polufinalnoj večeri prošli su Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Službeno je potvrđeno da će u finalu nastupiti Madonna (60) i zaraditi milijun dolara za otpjevane dvije pjesme. 
 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 403

  • herewegoagain 17.05.2019.

    Uzas! Samo se sramotimo! Bolje da smo poslali Thompsona....

  • sveznalica2 17.05.2019.

    ljudi moji, pa slovenci "Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi" su za nas druga galaksija, nažalost al je tak! dal ćemo se ikada opametiti ili ćemo i do iznemoglosti izvodit gluposti sa skidanjima i krilima

  • RoyBean 17.05.2019.

    Neka na eurosong pošalju koju klapu ili tamburaše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare