To je to što me zanima!

Ikona 80-ih nije dobila ulicu u svom gradu zbog načina života

Podsjetimo, Sonja Savić preminula je u rujnu 2008. godine u stanu u Beogradu od predoziranja. Za života je snimila preko 60 filmova i serija te stekla veliku slavu u Jugoslaviji 80-ih
Vidi originalni članak

Sonja Savić, jedna od najboljih i najpoznatijih glumica 80-ih u Jugoslaviji neće dobiti ulicu u svom rodnom gradu Čačku, piše N1. Komisija za određivanje naziva ulica u tom gradu nije usvojila taj prijedlog, iako je stotinjak gradskih ulica u istom periodu dobilo nazive, za Sonju nije bilo mjesta. Razlog zbog kojeg slavna glumica nije dobila ulicu je njezin privatni život. 

- Jedno od objašnjenja je da to ne bi bila dobra poruka mladima zbog njezinog načina života - rekla je za N1 Violeta Marković iz skupštine Čačka.

Podsjetimo, Sonja Savić preminula je u rujnu 2008. godine u 47. godini u stanu u Beogradu od predoziranja. Za života je snimila preko 60 filmova i serija te se bavila aktivizmom.

Glumica je, osim starijim pratiteljima jugoslavenskog filma, našim gledateljima poznata i po tome što je glumila Darinku u sedam epizoda serije 'Vratit će se rode'. U Srbiji se i za života često žalila kako nije dovoljno priznata. Popularnost je stekla filmom 'Šećerna vodica' početkom 80-ih, a zapaženije uloge imala je i u filmovima 'Davitelj protiv davitelja', 'Una', 'Život je lep', 'Kako je propao rokenrol', 'Mi nismo anđeli', 'Balkanski špijun', 'Hleb i mleko' te 'Jug jugoistok'.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Kamičko 14.02.2020.

    Zagreb je Milanu Mladenoviću dao ulicu, i neka je. Koliko umjetnici u svijetu imaju ulice i trgove, a također su pili, drogirali se itd. Što joj nisu zabranili da glumi ili je uhapsili za života, nego su sad našli demonstrirati silu?

  • nišlija 14.02.2020.

    Umetnica, sa preko 60 filmskih uloga("sitnica"), simbol jedne generacije, jednog vremena, simbol urbanog Beograda, neponovljiva u glasu, izgledu, harizmi, jedna od retkih sa mogucnoscu takve transformacije... slava joj.

  • Cirenac 14.02.2020.

    Zašto bi ona trebala dobiti ulicu,jeli za to što se predozirala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare