Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Ikona 80-ih nije dobila ulicu u svom gradu zbog načina života

Podsjetimo, Sonja Savić preminula je u rujnu 2008. godine u stanu u Beogradu od predoziranja. Za života je snimila preko 60 filmova i serija te stekla veliku slavu u Jugoslaviji 80-ih

Foto: IMDB/kolaž
11 komentara

Sonja Savić, jedna od najboljih i najpoznatijih glumica 80-ih u Jugoslaviji neće dobiti ulicu u svom rodnom gradu Čačku, piše N1. Komisija za određivanje naziva ulica u tom gradu nije usvojila taj prijedlog, iako je stotinjak gradskih ulica u istom periodu dobilo nazive, za Sonju nije bilo mjesta. Razlog zbog kojeg slavna glumica nije dobila ulicu je njezin privatni život. 

Foto: IMDB

- Jedno od objašnjenja je da to ne bi bila dobra poruka mladima zbog njezinog načina života - rekla je za N1 Violeta Marković iz skupštine Čačka.

Foto: IMDB

Podsjetimo, Sonja Savić preminula je u rujnu 2008. godine u 47. godini u stanu u Beogradu od predoziranja. Za života je snimila preko 60 filmova i serija te se bavila aktivizmom.

Foto: IMDB

Glumica je, osim starijim pratiteljima jugoslavenskog filma, našim gledateljima poznata i po tome što je glumila Darinku u sedam epizoda serije 'Vratit će se rode'. U Srbiji se i za života često žalila kako nije dovoljno priznata. Popularnost je stekla filmom 'Šećerna vodica' početkom 80-ih, a zapaženije uloge imala je i u filmovima 'Davitelj protiv davitelja', 'Una', 'Život je lep', 'Kako je propao rokenrol', 'Mi nismo anđeli', 'Balkanski špijun', 'Hleb i mleko' te 'Jug jugoistok'.

Naši partneri pišu
Message