To je to što me zanima!

Baletane gađao stolcem: Bilo je to u afektu, baš sam pretjerao

Glumac Milan Pleština u subotu navečer je nakon završetka predstave 'Metropolis' u kafiću HNK-a vrijeđao, a onda i stolcem gađao baletane. Iz HNK-a su nam potvrdili vijest o incidentu, za kojeg se glumac ispričao
Vidi originalni članak

Nakon završetka plesne predstave Metropolis, prvak drame Milan Pleština (58) u kafiću HNK-a verbalno je i fizički napao baletane. Cijeli incident odigrao se u subotu navečer, a potvrdila nam ga je intedantice kazališta Dubravke Vrgoč. Glumac je prvo baletane, inače strane državljane, verbalno vrijeđao, a onda je na njih bacio stolac.

- O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. 2019. nakon izvedbe baletne predstave "Metropolis", saznali smo posredno od baletnih umjetnika. Kako nitko od prisutnih incident nije prijavio policiji, nismo dobili zapisnik, već smo u ponedjeljak 14. 10. 2019. od baletnih djelatnika primili očitovanja o tom događaju. Tijekom razgovara sa svim sudionicima incidenta, glumac Milan Pleština se za neprimjereno ponašanje ispričao kolegama baletnim umjetnicima koji su ispriku prihvatili. Navedeno postupanje glumca bit će sankcionirano sukladno odredbama Pravilnika o radu HNK u Zagrebu - potvrdila je za 24sata intedantica Dubravka Vrgoč, a supotpisnici su Ivica Buljan, ravnatelj Drame te Leonard Jakovina, ravnatelj Baleta.

Glumac na naše pozive nije odgovarao, ali se pismom ispričao svim uvrijeđenima.

- Najiskrenije se ispričavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam krivo i pretjerano reagirao na jednu situaciju i rekao nešto pretjerano i uvredljivo. Jako mi je žao zbog toga ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim i jer vjerujem u humanizam nezaobilaznim - napisao je Pleština.

 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • crni2012 15.10.2019.

    Otkaz , nesmije se dopustit ovako ponasanje

  • Timpan 15.10.2019.

    Osim što je nespretno sročio drugi dio zadnje rečenice, zbilja na fotkama djeluje agresivno, onako s manjom dozom nezaobilaznog humanizma :-).

  • Alien123 15.10.2019.

    Prema očekivanju tj. bez iznenađenja da je nešto sročeno od strane hrvatskih kvazi intelektualaca na razini djeteta iz nižih razreda osnovne škole. Nije mi bas jasan kontekst zadnje rečenica. Ali ovaj put, u obranu, hrvatske intelektualne kreme moram primijetiti da nije bilo pravopisnih grešaka što i ne čudi s obzirom na "složenost" samog teksta koji je "mudro" napisan velikim tiskanim slovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare