Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Baletane gađao stolcem: Bilo je to u afektu, baš sam pretjerao

Glumac Milan Pleština u subotu navečer je nakon završetka predstave 'Metropolis' u kafiću HNK-a vrijeđao, a onda i stolcem gađao baletane. Iz HNK-a su nam potvrdili vijest o incidentu, za kojeg se glumac ispričao

Foto: MatijaHabljak/Pixsell/HNK
29 komentara

Nakon završetka plesne predstave Metropolis, prvak drame Milan Pleština (58) u kafiću HNK-a verbalno je i fizički napao baletane. Cijeli incident odigrao se u subotu navečer, a potvrdila nam ga je intedantice kazališta Dubravke Vrgoč. Glumac je prvo baletane, inače strane državljane, verbalno vrijeđao, a onda je na njih bacio stolac.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL - O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. 2019. nakon izvedbe baletne predstave "Metropolis", saznali smo posredno od baletnih umjetnika. Kako nitko od prisutnih incident nije prijavio policiji, nismo dobili zapisnik, već smo u ponedjeljak 14. 10. 2019. od baletnih djelatnika primili očitovanja o tom događaju. Tijekom razgovara sa svim sudionicima incidenta, glumac Milan Pleština se za neprimjereno ponašanje ispričao kolegama baletnim umjetnicima koji su ispriku prihvatili. Navedeno postupanje glumca bit će sankcionirano sukladno odredbama Pravilnika o radu HNK u Zagrebu - potvrdila je za 24sata intedantica Dubravka Vrgoč, a supotpisnici su Ivica Buljan, ravnatelj Drame te Leonard Jakovina, ravnatelj Baleta.

Glumac na naše pozive nije odgovarao, ali se pismom ispričao svim uvrijeđenima.

- Najiskrenije se ispričavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam krivo i pretjerano reagirao na jednu situaciju i rekao nešto pretjerano i uvredljivo. Jako mi je žao zbog toga ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim i jer vjerujem u humanizam nezaobilaznim - napisao je Pleština.

Foto: HNK Zagreb

 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Naši partneri pišu
Message