To je to što me zanima!

Ispovijest: Moji dani u haremu saudijskog trgovca oružjem...

Postala je dio harema, što znači da je morala čekati red kako bi vodila ljubav sa čovjekom svog života. "Jedne noći je došao u moju sobu, nosio je poklon
Vidi originalni članak

Jll Dodd osamdesetih godina je bila uspješan model, a onda je upoznala 24 godine starijeg muškarca. Poslije ovog susreta, njen život je krenuo u drugom pravcu. Živjela je u njegovom haremu, a sve pojedinosti otkrila je u knjizi koju je predstavio New York Post.

- S 20 godina sam potpisala ugovor s prestižnom modnom agencijom "Wilhelmina Models". Počela sam dobivati angažmane u Francuskoj, u Parizu sam snimala editorijale za "Vogue". Bila sam mlada, naivna i opijena uspjehom kad sam u Cannesu upoznala malog, proćelavog, debeljuškastog, ali šarmantnog gospodina. Tek poslije sam shvatila da je to Adnan Khashoggi, koji je zaradio milijarde na preprodaji oružja" - piše u kontroverznoj knjizi Jill. Sve je počelo kada ju je Adnan pozvao na ples.

- Odjednom je zgrabio stolac, zavitlao ga i bacio u vatru. Uradila sam isto što i on. Smijali smo se. Onda me je, bez ikakvog upozorenja, uzeo za ruku i na nadlaktici mi prstom umrljanom krvlju napisao 'volim te'" - piše bivša manekenka. Sutradan je Khashoggi pozvao Jill na svoju 280 metara dugu jahtu na kojoj se snimao jedan od filmova o agentu Jamesu Bondu.

- Kad sam s prijateljicom stigla na jahtu, Adnan nas je odveo do ogromnog ormara koji je bio prepun dizajnirane odjeće i mogle smo birati što smo htjele. Razgovarali smo do pet ujutro i ja sam se zaljubila u njega - napisala je Jill. S Adnanom su mediji povezivali mnoge svjetske zvijezde. U njegovom društvu su uživale Joan Collins, Jackie Kennedy, Liza Minnelli, Farrah Fawcett, a Sinatra mu je bio najbolji prijatelj.

Jill je od Adnana dobijala skupe poklone, a onda je on 1980. godine pozvao u svoju vilu u Marbelli. Očekivala je da će tamo biti nasamo sa njim, ali dočekale su je druge žene. Glavna je bila izvjesna Sabina, a kuća je bila puna prelijepih mladih žena. Za neke od njih Jill nije bila sigurna niti da su bile punoljetne.

- Navečer sam se otišla okupati, Adnan me je gledao i objasnio mi kako stoje stvari. Rekao je: 'Želim da budeš jedna od mojih ljubavnica. Prema saudijskom zakonu, smijem imati tri zakonite supruge i 11 ljubavnica. Želim da budeš jedna od njih. Poljubit ću te tek kad prihvatiš moju ponudu.' Naravno, pristala sam. Voljela sam ga - napisala je Jill.

Postala je dio harema, što znači da je morala čekati red kako bi vodila ljubav sa čovjekom svog života. "Jedne noći je došao u moju sobu, nosio je poklon. Sve mi se srušilo u trenutku kada sam vidjela da je shvatio da je došao u pogrešnu sobu. Samo se okrenuo i otišao." Jill je polako počela razumijevati.

- Zbog svih skupih stvari koje mi je davao, osjećala sam se kao da mu nešto dugujem - napisala je Dodd koja je avanturu prekinula 1982. Kaže da joj nije žao što je bila s njim, ali ipak, postoje dani kada ju je sram. "Nije lako slušati da te drugi osuđuju i zovu prostitutkom, a to nikada nisam bila", zaključila je bivša šeikova ljubavnica. Ona je danas u sretnom braku i ima troje djece.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Medici 18.05.2020.

    Žena će barem imati uspomene..a na zalasku života, čovjek živi od uspomena. Ona najbolje zna je li bila prostitutka ili se zaljubila. A tko smo mi da je osuđujemo ili da osuđujemo bilo koga...

  • 18.05.2020.

    Baš ljep i seksipilan čovjek, vidim što je vidjela u njemu.

  • Cirenac 18.05.2020.

    Bila i sada joj tobože žao što je bila u njegovom haremu,e poslije bebanja nema kajanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare