To je to što me zanima!

Ispunila obećanje: Redžepova ništa nije ostavila za 48 djece

OPORUKA Novac i kuću od 750 kvadrata, koja je muzej, pjevačica Esma Redžepova ostavila je Makedoniji jer smatra da je posvojenu djecu zbrinula
Vidi originalni članak


Godinama je Esma govorila da svoj dom, kao i novac koji je zaradila u karijeri, želi ostaviti svojoj zemlji, rekla je Zorana Kostovska, najbliža suradnica pokojne pjevačice. Jedinoj posvojenoj kćeri Eleonori i 47 sinova Esma Redžepova nije ostavila ništa u nasljedstvo. Oporučno je sav svoj imetak darovala Republici Makedoniji.

- Oporuku Esme Redžepove Teodosijevske jučer su otvorili u odvjetničkom uredu. U njoj je svoj imetak ostavila državi. Kraljica romske glazbe jako je voljela Makedoniju. U svakoj izjavi i intervjuu spominjala je svoju zemlju. U srcu je nosila makedonsku pjesmu i dušu. Stalno je govorila da je ponosna što je Makedonka.

- Sav novac Esma je zaradila pjevanjem. Bila je zahvalna ljudima jer su kupovali ulaznice za njezine koncerte i već tad je isticala da će se odužiti svom narodu. Oporukom je ispunila obećanje - dodala je Kostovska. 

Redžepova je preminula lani u 74. godini. Hospitalizirali su je zbog bolesti dišnog sustava koju nije izliječila na vrijeme. Za života je pomagala potrebitima i bila poznata po humanitarnom radu.

- Nikad nisam zaboravila odakle sam došla. Zato sam uvijek spremna pomoći siromašnima - rekla je Esma prije smrti.

Humanitarka: Isticala je da joj više vrijedi osmijeh djeteta kojemu je na ulici dala novac za hranu nego sva blaga ovog svijeta
Idi na 24sata

Komentari 52

  • plik 18.04.2017.

    Kaze se: konac djelo krasi ! eto, to kod nje nije uspjelo...

  • lovric 16.04.2017.

    trebala je biti pametnija......ostavila drzavi.....glupo

  • medeki 15.04.2017.

    To je domoljublje i čovjekoljublje!! Ovo što čujemo u Hrv. na tu temu je čisto seroljublje vrijedno pakla!

Komentiraj...
Vidi sve komentare