To je to što me zanima!

Izmijenjena je optužnica protiv Aleca Baldwina, moguće je da će dobiti manju zatvorsku kaznu

Glumac je zanijekao odgovornost za ubojstvo, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač
Vidi originalni članak

Umanjene su optužbe za ubojstvo iz nehaja protiv Aleca Baldwina (64), pa je moguća i manja zatvorska kazna koju Hollywoodska zvijezda može dobiti zbog ubojstva za vrijeme snimanja filma Rust 2021., pokazuju dokumenti tužiteljstva.

PRIJETI MU I DO PET GODINA ZATVORA Tužitelji tvrde da Alec Baldwin nije pratio vježbe rukovanja oružjem jer je pričao na mobitel

Glavna okružna tužiteljica Novog Meksika, Mary Carmack-Altwies optužila je Baldwina i oružarku s filmskog seta Hannah Gutierrez-Reed, po dvije točke optužnice za ubojstvo iz nehaja prošloga mjeseca zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins.

Najozbiljnija točka optužnice nosi sa sobom potencijalnu zatvorsku kaznu od pet godina zatvora. Carmack-Altwies je u petak podigla izmijenjenu optužnicu uklonivši kao otegotnu okolnost da je ubojstvo počinjeno vatrenim oružjem. To znači da je zatvorska kazna s minimalnih pet godina sada najviše 18 mjeseci.

MAKNULA PREZIME OCA Kći Aleca Baldwina pozirala u toplesu: 'Ovo je za sve one koji prijavljuju moje fotografije'

- Kako bismo izbjegli daljnje ometanje postupka Baldwina i njegovih odvjetnika, okružni i specijalni tužitelj uklonili su dodatak vatrenog oružja iz optužbe za nenamjerno ubojstvo u slučaju smrti Halyne Hutchins na filmskom setu 'Rusta' - navodi se u priopćenju glasnogovornice prvog okružnog tužitelja Heather Brewer.

Glumac je zanijekao odgovornost za ubojstvo, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je bio posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje da osiguraju da u njemu nema metaka.

GLUMAC I DALJE NEGIRA SVE Alec Baldwin i rekviziterka su optuženi za ubojstvo iz nehaja zbog pucanja na snimateljicu

S druge strane, snimateljica je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je 'hladan', što znači da nema eksplozivno punjenje.

Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka koji su strogo zabranjeni na setovima.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 21.02.2023.

    Ovaj sud gori od naseg

  • 20.02.2023.

    U prdekanu s njim

  • Demetra ⚜💙_17 20.02.2023.

    Zbog čega bi uopće bilo relevantno je li povukao okidač ili nije? Pištolj nije smio biti napunjen, to je jedini uzrok! Tko je stavio pravo streljivo i tko je propustio provjeriti oružje? To su krivci, a ne glumac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare