Show

Komentari 3

Obitelj preminule snimateljice Halyne Hutchins najavila novu tužbu protiv Aleca Baldwina

Obitelj preminule snimateljice Halyne Hutchins najavila novu tužbu protiv Aleca Baldwina

Roditelji i sestra preminule snimateljice angažirali su uglednu odvjetnicu iz Los Angelesa, Gloriju Allred da ih zastupa u parnici. Baldwin je prošlog mjeseca optužen za ubojstvo iz nehaja

Obitelj nesretno preminule snimateljice Halyne Hutchins planira podnijeti novu tužbu protiv glumca Aleca Baldwina (64) koji ju je upucao i usmrtio s pištoljem rekvizitom na setu snimanja filma 'Rust' u listopadu 2021. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Roditelji i sestra preminule snimateljice angažirali su uglednu odvjetnicu iz Los Angelesa, Gloriju Allred (81) da ih zastupa u parnici.

Baldwin je prošlog mjeseca optužen za ubojstvo iz nehaja zbog pucanja na snimateljicu. Hutchins je preminula nakon što je pogođena živim metkom na ranču Bonanza Creek u predgrađu Santa Fea u Novom Meksiku 21. listopada 2021. Joel Souza (49), redatelj spomenutog filma, također je upucan i ozlijeđen, ali je preživio incident.

Prije desetak dana tužitelji u Novom Meksiku podigli su dvije optužbe za nenamjerno ubojstvo protiv glumca, koji je navodno uperio pištolj u Hutchins koji je zatim opalio i smrtno je ustrijelio.

Odgovorna rekviziterka na filmu, Hannah Gutierrez-Reed također je optužena u dvije točke za ubojstvo iz nehaja, dok je prvi pomoćnik redatelja David Halls pristao priznati krivnju za nemarnu uporabu smrtonosnog oružja.

FILE PHOTO: Actor Alec Baldwin leaves court in the Manhattan borough of New York City

Baldwin, koji je također koproducent na vesternu, rekao je istražiteljima da je bio obaviješten da je pištolj siguran te je zanijekao da je povukao obarač. Izvješće FBI-a navodi da se iz pištolja nije moglo opaliti ako nije povučen okidač revolvera kalibra .45. Njegov odvjetnik Luka Nikas nije odmah odgovorio na molbu za komentar.

Odvjetnica Allred je u izjavi rekla da će obitelj otkriti više detalja o tužbi na medijskoj konferenciji kasnije u četvrtak.

U srijedu su Baldwinovi odvjetnici podnijeli zahtjev tražeći diskvalificiranje posebnog tužitelja u slučaju protiv njega. Pravni tim glumca rekao je da bi tužiteljici Andrei Reeb, s obzirom na njezin položaj kao zastupnica u saveznoj državi New Mexico, trebalo zabraniti da ima bilo kakvu ovlast u sudskom dijelu. 

Najčitaniji članci