To je to što me zanima!

Janis dobiva zvijezdu na Stazi slavnih 43 godine nakon smrti

Ceremoniji će prisustvovati brat i sestra pokojne pjevačice, pjevač Kris Kristofferson koji je napisao njezinu hit pjesmu 'Me and Bobby McGee' i producent Clive Davis
Vidi originalni članak

Legendarna američka pjevačica umrla je 1970. godine u dobi od 27 godina zbog predoziranja heroinom. Četrdeset tri godine kasnije, Janis Joplin posthumno će 4. studenog dobiti svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Ceremoniji će prisustvovati njezini brat i sestra, Laura i Michael Joplin, glazbenik Kris Kristofferson (77), jedan od autora njezine hit pjesme 'Me and Bobby McGee' koja je poharala glazbene ljestvice, te Clive Davis, producent diskografske kuće Columbia Records s kojom je njezin bend potpisao ugovor za prvi album.

Janis je karijeru započela početkom 60-ih godina. Pjevala je u psihodeličnom rock bendu "Big Brother and the Holding Company", a nastupala je i kao solo pjevačica. Tijekom njezine kratke karijere nastali su brojni hitovi kao što su: "Down On Me", "Bye, Bye Baby", "Mercedes Benz" i "Me and Bobby McGee". Objavila je četiri studijska albuma, od kojih je posljednji izdan posthumno. 

Janis Joplin se predozirala, a ekipi je ostavila novac za tulum

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kojlprb 27.10.2013.

    Svka čast i za svaku pohvalu, no danas su mnogi tkz pjevači i pjevaćice, glumci i glumičice uredno kupile zvijezdu na stazi slavnih, toliko o vjerodostojnosti istih. Janis je uvijek ostala jedna i jedina, no uvijek takvi prerano odu.

  • zahira45 27.10.2013.

    A konačno da su se smilovali! Trebala je biti medju prvima al ajd...bolje ikad nego nikad!

  • Jedna je Ceca 26.10.2013.

    Pa valjda ju je tek sad zaslužila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare