To je to što me zanima!

Jazz orkestar otvara Glazbene dane u čast Ive Robića večeras

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera pjesme će izvoditi Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok...
Vidi originalni članak

Svečanim koncertom 'Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića' u izvedbi Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima i izravnim HRT-ovim prijenosom večeras počinju ovogodišnji 'Glazbeni dani HRT-a' u Opatiji. 

POBJEDNICA EUROSONGA Netta naglo otkazala dolazak na Doru u Opatiju zbog viroze

Tim je povodom danas u Opatiji bila konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, HTV-ova urednica prijenosa koncerta 'Samo jednom se ljubi – Sjećanje na Ivu Robića', Miron Hauser, šef dirigent Jazz Orkestra HRT-a, Jadranka Ćubrić, počasna predsjednica Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije i Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

- Nakon što smo prošle godine na velika vrata vratili Doru u Opatiju, ove godine smo otišli i korak dalje te smo u studenom prošle godine s Gradom Opatijom potpisali dvogodišnji ugovor o njihovom domaćinstvu našim Glazbenim danima HRT-a. Kruna toga je upravo Dora - izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2020. čiji će ovogodišnji pobjednik ili pobjednica u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu - rekao je Glavni ravnatelj HRT-a.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić izrazio je zadovoljstvo zbog Glazbenih dana HRT-a .

- Opatija je ostvarila svoj san i ovih je dana postala pravi medijski centar. Zahvaljujem HRT-u na tome što je izabrao naš grad za svoje glazbene dane i nadam se da će iduće godine to prerasti u višednevnu manifestaciju - rekao je gradonačelnik. Urednica prijenosa Snježana Nožinić osvrnula se na legendarnog Ivu Robića, kojem je i posvećena prva večer Glazbenih dana HRT-a.

29. VELJAČE U OPATIJI Poznat redoslijed nastupa na Dori, Pinčić se veseli vođenju

- Riječ je o pjevaču i autoru koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako, dojmljiva je i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća. Imajući to u vidu, nije bilo lako odabrati neke od njegovih najpoznatijih hitova - rekla je.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera pjesme će izvoditi Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare