To je to što me zanima!

'Jesi li ikad istraživala tijelo nekog starijeg od 40 godina?'

Nakon što ga je spisateljica Anna Graham Hunter optužila za seksualno uznemiravanje kada joj je bilo 17 godina, scenaristica Wendy Riss Gatsiounis progovorila je i o svojem neugodnom iskustvu
Vidi originalni članak

Meni je to bilo mučenje. Bila sam scenaristica, a Hoffman mi je bio idol. To što se dogodilo mi je dugo ostalo u sjećanju, rekla je Wendy Riss  Gatsiounis. Ona se našla s Dustinom Hoffman (80) na sastanku 1991. godina, jer se njena predstava razmatrala za ekranizaciju, a glavnu ulogu trebao je igrati oskarovac. Osim Hoffmana, na sastanku je bio i scenarist filma 'Tootsie' Murray Schisgal. 

Sastanak je bio u uredu Rockefeller Centra. Wendy je tada bila u ranim dvadesetima, a Hoffman je imao 53. Wendy je im je donijela sinopsis kojeg je morala prepravljati i prilagoditi Dustinu. 

- Čim sam ušla u ured, rekao mi je: Prije no što počneš pričati o svom scenariju, moram te nešto pitati. Jesi li ikada bila intimna s muškarcem koji ima preko 40 godina?' Ja sam se nervozno nasmijala - priča Riss Gastiounis.

- Zatim je raširio ruke i rekao: To bi bilo potpuno novo tijelo za istraživanje - prepričala je scenaristica koja je u tom trenutku, kaže, htjela da joj Schisgal pomogne i olakša joj neugodno situaciju, no on se samo nasmijao. Oskarovac je scenaristicu zatim pitao želi li s njim ići u trgovinu odjeće u obližnji hotel.

- Ja im pokušavam 'prodati' svoju priču, a nitko od njih me ne sluša. Hoffman je već izašao iz ureda, a  Schisgal me nagovara da idem s Dustinom u hotel jer ih uopće ne zanima moj scenarij - rekla je Wendy koja je o tom susretu ispričala svojim najbližim prijateljima te svojoj agentici. Agentica joj je rekla da neka ne misli da je ona kriva za Hoffmanovo ponašanje. 

- Nakon sastanka sam bila u suzama. Meni je to bilo mučenje. Divila sam se Hoffmanu, a on se tako ponašao - rekla je Riss Gatsiounis. 

Hoffmana je nedavno spisateljica Anna Graham Hunter optužila da ju je seksualno uznemiravao na setu filma 'Death of a Salesman' 1985., na kojem je ona radila kao pripravnica. 

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Haen 03.11.2017.

    Prije dosta godina naletio sam na jednu malu koja je imala takav guz da bi joj go...o pojeo i nisam mogao odolit a da je ne "pogladim" malo, nije joj bas to bilo drago ali pristala je na kavu... Danas smo u braku ... I da... Redovito je pogladim po istoj onoj savrsenoj guzi... Nadam se samo da me nece za 20 g. Tuzit za seksualno uznemiravanje...

  • dkmjnn 02.11.2017.

    Jel to nekakvo novo pomodarstvo. Najlakše je sada optužiti za zlostavljanje ili uznemiravanje nakon 25 godina i više. Kad im je trebalo nije ih smetalo, a sad su, jadni, svi nešto zlostavljani.

  • emilzatopek 02.11.2017.

    Prije neki dan čekao sam negdje u redu i ispred mene je bila majka sa curicom od svojih 4-5 godina koja se par puta netremice zagledavala u mene. Par puta sam radio neke blesave face ne bi li se nasmijala, namignuo joj i to je trajalo minutu dvije, ona bi se sramežljivo smijala okretala svako malo očekujući neku novu moju grimasu. Meni je bilo fora jer sam si skračivao vrijeme a nju je predpostavljam to zabavljalo. Majka je vidjela tu našu "igru" i nije reagirala ni na koji način. Palo mi je napamet da je pogladim po kosi jer je zaista slatko dijekte, kako se to nekad uobičajeno radilo ali to nisam učinio kao i puno puta godinama u nazad. Razlog tomu je strah da te ne povežu s nekim pedofilom koji se približava na ovaj način djeci. Ova priča u tekstu o Hoffmanu i scenaristici me podsjeća u neku ruku na ovu moju priču/asocijaciju s djetetom. Čini mi se da se namjerno stvara neka psihoza u kojoj suradnici na poslu nečeš smjeti (ako si joj nadređen) predložiti odlazak na kavu, dodijeliti joj kompliment koji se tiče izgleda, eventualno je potapšati po ramenu u znak nekog odobravanja a da nisi siguran da se navedene radnje neće tumačiti kao zlostavljanje ili njegov pokušaj. Želim reći da bezazlene radnje kao što je pomilovati djete po kosi ili malo prije bezezlena i ničim opterećena komunikacija s kolegicama na poslu ubijaju svaku moguću, spontanost, ljudsko približanje. Napominjem, ne opravdavam nikakvo zlostavljanje, fizičko/psihičko prema nikome a najmanje iz pozicija moći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare