To je to što me zanima!

'Još' nije najlošiji: Na putu do dna stoji mu Lara, Nad lipom...

Od svih serija u hrvatskoj povijesti, na IMDB-u lošije ocjene od ‘Generala’ imaju samo ‘Bračne vode’ i ‘Nad lipom 35’. U kategoriji filmova na istoj stranici, jedini lošiji od ‘Generala’ je film ‘Larin izbor: Izgubljeni princ’
Vidi originalni članak

Gaf, pa onda gaf, pa onda nekakva poetična misao o “čudesnome moru” dok okolo padaju granate, zatim deve umjesto konja, boce vode koje putuju kroz vrijeme... To je, otprilike, kratki opis dosadašnjih šest epizoda serije 'General'.

A čak im ni to, barem zasad, nije bilo dovoljno da na popularnoj internet-stranici IMDB zasjednu na tron 'Najgore serije u povijesti Hrvatske'.

S prosječnom ocjenom 2,0, ali i daljnjom tendencijom pada, “General” je dohvatio treće mjesto na listi najgorih. Na prvome mjestu je davno zaboravljeni užas iz produkcije Nove TV, hrvatska inačica popularnih “Bračnih voda”, koja suvereno drži prvo mjesto na ljestvici s prosječnom ocjenom 1,6. “Bračne vode” će “General” teško dohvatiti, ali zato su u opasnosti od gubitka drugog mjesta najgorih likova iz “Nad Lipom 35”.

Njihova prosječna ocjena na jučerašnji dan bila je 1,9, dakle samo 0,1 “prednosti” nad “Generalom”. Ali ne treba ekipa iz “Generala” odustati. Ne, ne. Jer do kraja su ostale još dvije epizode, koje svi ljubitelji trasha u Hrvata jedva čekaju pogledati. Ako će nastaviti ovakvim tempom gafova, ubrzo će plesačice iz “Nad lipom” izgubiti 2. mjesto

I dok serija drži brončanu medalju, film, doduše s nešto boljom prosječnom ocjenom (3,7), drži drugo mjesto na ljestvici najgorih hrvatskih filmova po IMDB-u. Ispred njega je samo film “Larin izbor: Izgubljeni princ”, koji je zaslužio ocjenu 3,4 na ovoj stranici posvećenoj filmovima i serijama.

A u cijeloj priči oko “Generala”, vjerojatno je najpametnije odlučio sam general, Ante Gotovina. Nakon prvih nekoliko gafova zamolili smo Gotovinu da nam prokomentira seriju, ali...

POTVRDIO I NADAREVIĆ General u problemima, Navojec tvrdi: Vrdoljak nam je dužan

- Tonči Vrdoljak je moj prijatelj. On ima svoj posao, umjetnik je, bavi se time. Ja nisam kritičar, a seriju nisam ni gledao - rekao nam je ekskluzivno Ante sredinom studenog prošle godine.

Kritičari, i oni profesionalni i oni amaterski, također ne štede Vrdoljakove “uspješnice” o ratu i Gotovini.

- Imali su, za hrvatske prilike, golemi budžet. Glumačka postava: Višnjić, Gregurević, Nadarević..., zaista je respektabilna, a nekako su uspjeli napraviti cirkus. Nevjerojatno - samo je jedan od brojnih komentara gledatelja koji mazohistički čekaju nove epizode.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 15.01.2020.

    Naša mala klinika??

  • Ja__sam 14.01.2020.

    Ne kuzim zasto Nova tv uporno godinama prikazuje repreize Nad lipom 35?! Tko to gleda da mi je samo znat...

  • titanik guzi klaunuškog 14.01.2020.

    A gdje je tko te šiša

Komentiraj...
Vidi sve komentare