To je to što me zanima!

Karla je glista koštala 10.000 eura. Znate li vi točan odgovor?

Karlo nije želio na ovom pitanju zatražiti mišljenje publike. Odlučio je odgovarati i ponudio netočan odgovor - besmrtna glista te otišao kući s osvojenih 5000 eura
Vidi originalni članak

U ovotjednom izdanju popularnoga game-showa "Tko želi biti milijunaš?" nastupilo je troje natjecatelja. Karlo Sokol napustio je natjecanje s osvojenih 5000 eura. Ostao mu je neiskorišten džoker "pitaj publiku". Dinko Pešić  zapeo je na desetom pitanju gdje je zatražio mišljenje publike. Prihvativši odgovor s najvećim postotkom, koji nažalost nije bio točan, otišao je kući sa 150 eura, a Filip Španić prešao je prvi prag, te sa sva tri džokera na raspolaganju put prema milijunu nastavlja u idućoj emisiji.

'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ' Student računarstva Danijel bio je na korak do jackpota! Otvorio 14. pitanje i otišao s 34.000 €

Najbolji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je Karlo Sokol, 23-godišnjak iz Zagreba. Student je psihologije, porijeklom iz Vinkovaca, ali, kako je rekao, već gotovo deset godina živi u Zagrebu. Prvi džoker "pola-pola" zatražio je na devetom pitanju. Nije znao kojoj bi otočnoj skupini prijevod imena glasio "otoci blaženih". Ponuđeni su odgovori Polineziji, Mikroneziji, Melaneziji ili Makaroneziji. Ostali su odgovori A - Polineziji i D - Makaroneziji. Odlučio se za odgovor D i osvojio 2500 eura.

Prema Tarikovu pojašnjenju Polinezija označava "brojno otočje", Mikronezija - "sitno otočje", Melanezija - "crno otočje". Makaronezija ("makarios" na grčkom znači blažen, sretan) obuhvaća Azore, Kanare. S lakoćom je stigao do iznosa od 10.000 eura. Na 12. pitanju trebao je odgovoriti koje je laičko ime vrste Turritopsis dohrnii; A - besmrtna glista, B - besmrtna jegulja, C - besmrtna meduza, D - besmrtna hobotnica.

Ovdje je iskoristio poziv, no džoker nije znao odgovor. Karlo nije želio na ovom pitanju zatražiti mišljenje publike. Odlučio je odgovarati i ponudio netočan odgovor - besmrtna glista te otišao kući s osvojenih 5000 eura. Točan je odgovor besmrtna meduza. Naime, u opasnim situacijama odrasle se jedinke vraćaju u niži stupanj razvoja - pričvrste se za dno i vrate se u fazu polipa. Taj ciklus mogu ponoviti neodređeni broj puta.

Drugi natjecatelj bio je Dinko Pešić, 42-godišnjak iz Osijeka. Bavi se pisanjem i provedbom europskih projekata iz domene zaštite okoliša.

Na sedmom pitanju posegnuo je za džokerom "pola-pola". Trebao je odgovoriti na pitanje: Ime glavnog grada koje države nije indijanskog podrijetla; Kanade, Meksika, Venezuele ili Argentine. Prepolovivši, ostali su odgovori Kanade i Argentine. Odgovor D donio mu je 600 eura.

Za prelazak drugog praga upitan je što se nalazi u pozadini Leonardove "Mona Lise". Ponuđeni su odgovori pejzaž, zgrade, životinje ili zavjese. Zatražio je džoker "publiku" koja je 48% dala odgovoru pod A - pejzaž, 0% odgovoru B - zgrade, 2% odgovoru C - životinje, a njih 50% glasovalo je za odgovor D - zavjese. Dinko se priklonio njihovu mišljenju i nažalost natjecanje napustio sa 150 eura. Točan je odgovor pod A - pejzaž.

'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ' Zoran nije vjerovao publici pa je odustao i osvojio 10.000 eura: Znate li koji je točan odgovor?

Posljednji večerašnji natjecatelj Filip Španić, 24-godišnjak iz Sesveta, diplomirao je molekularnu biologiju, trenutačno je nezaposlen te u odlasku na doktorat u Francusku. Odgovorivši točno na pet pitanja, osvojio je iznos prvog praga od 150 eura te uz sve džokere na raspolaganju dobio je pozivnicu za iduću emisiju.

POGLEDAJTE ŠTO BABY LASAGNA RADI U SLOBODNO VRIJEME:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • okii 26.01.2024.

    dobijes takvo pitanje za koje ne  znaju ni oni koji se bave  meduzama,kviz bi se trebao zvati, budi sretan sa  5000 tisuca eura vise ti ne damo, 

  • d4 26.01.2024.

    Da ne znaš što je na slici u pozadini Mona Lise meni je nepojmljivo. Ono najpoznatija slika ikada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare