To je to što me zanima!

Koja iz 'Disciplina kičme' imao moždani udar, nalazi se u komi

Legendarni frontmen, pišu srpski mediji, bio je u posjeti sestri u Londonu kad mu je pozlilo. Nalazi se u induciranoj komi, stanje mu je vrlo ozbiljno
Vidi originalni članak

Vođa rock grupe Disciplina kičme Dušan Kojić-Koja (58) hitno je hospitaliziran u jednoj engleskoj bolnici, javljaju Novosti.

Prema pisanju srpskih medija, gitarist, pjevač i kompozitor otišao je u Englesku kako bi vidio svoju sestru. Tamo je doživio moždani udar i liječnici su glazbenika stavili u induciranu komu. 

Koja je legenda jugoslavenskog rocka. Nakon što je bio član 'Limunovog drva' i 'Šarlo akrobate', Kojić je 1981. osnovao Disciplinu kičme. Deset godina kasnije, s raspadom Jugoslavije, privremeno se seli u London, a počekom milenija vraća se natrag u Beograd. S Disciplinom kičme uspješno nastupa već gotovo četiri desetljeća.

Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promijenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". Nakon raspada "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme". Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"...

Skladao je glazbu za film "Kako je propao rokenrol". Posljednji studijski album "Opet", "Disciplina kičme" objavila je 2016. 

 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • _l_ 31.07.2019.

    Zeleni Zub legenda

  • TommyVercetti 31.07.2019.

    Jel ovo Bonpensiero iz Sopranosa?

  • 31.07.2019.

    Drž` se Kojo! Brz oporavak želim!

Komentiraj...
Vidi sve komentare