To je to što me zanima!

Koja je još u induciranoj komi, život mu je jedva spasila sestra

Liječnici su optimistični. Ovih dana probudit će ga iz inducirane kome, a rokeri regije vjeruju da će se njihov prijatelj izvući iako je udar bio snažan
Vidi originalni članak

Sreća u nesreći je da mu se to dogodilo u Londonu, gdje mu živi sestra. U Beogradu Koja živi sam i ne bi mu imao tko pomoći. Tko zna kako bi završilo, kaže Srđan Gojković Gile (58).

Frontmen Električnog orgazma blizak je prijatelj Dušana Kojića Koje (58), frontmena Discipline kičme, koji je nedavno imao moždani udar i u induciranoj je komi. Jako ga je potresla vijest o iznenadnoj bolesti bliskog mu prijatelja. Beogradska rock scena bruji o Koji, svi pokušavaju doznati neki novi detalj, svi brinu o Koji. Ipak, nitko ne zove u London jer je obitelj zamolila za privatnost u ovom, za njih teškom trenutku.

 - Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom apeliramo da je našem Koji i cijeloj obitelji u ovom trenutku najpotrebniji mir. O svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti službenim priopćenjem. Zahvaljujemo na brizi i razumijevanju - poručila je obitelj Kojić. 
Glazbenika je sestra, kad je osjetio zdravstvene probleme, odmah odvezla u bolnicu, pet minuta vožnje od njezine kuće, i tako mu spasila život. Liječnici su ustanovili da je pretrpio moždani udar te mu je pravovremeno pružena specijalistička pomoć. Stavili su ga u induciranu komu kako bi mozgu dali dovoljno vremena da se oporavi. Ova je koma, pojasnili su, namijenjena teškim bolesnicima koji bi bez te terapije izgubili život.

- Uskoro će ga buditi iz kome i tek onda će se vidjeti u kakvom je stanju. Svi se nadamo najboljem ishodu - rekao je Gile. 
Dvojica rokera prijateljuju još od srednjoškolskih dana. Gile ga opisuje kao čuvara vatre, izvornog rocka, pobune, nekompromisa, borca za istinu, pravdu i svega što uz te pojmove ide. Devedesetih su obojica otišli u London, no njihova antiratna poruka bila je jasna i nedvosmislena. Disciplinu kičme početkom rata činili su dva srpska i dva hrvatska glazbenika. 

- Bilo mi je potpuno besmisleno da mijenjam neke članove jedne nacionalnosti ljudima druge nacionalnosti pa sam otišao na treće mjesto - objasnio je Koja prije četiri godine.

DRAMA U LONDONU Koja iz 'Disciplina kičme' imao moždani udar, nalazi se u komi

Rado je govorio o 80-ima i 70-ima, kad se kao klinac zaljubio u tu magiju rock’n’rolla, vibraciju, energiju koja ga je toliko ispunjavala. Tijekom života u Engleskoj snimio je još tri albuma, no nije skrivao da se s početkom rata u Hrvatskoj osjećao poraženim. Prvenstveno ljudski, a potom i kao glazbenik. Činilo mu se da sve što je radio i na čemu je inzistirao više nije bitno. Volio je reći da se nada da su se ljudi danas malčice opametili pa se takvo što nikad više neće ponoviti.

- Rat nam je svima obilježio život - rekao je Koja, čiji je život, baš kao i Giletov, bio obilježen sloganom 'sex, drugs and rock’n’roll'. 

Nije tajna da su eksperimentirali sa svime što im se našlo na putu, a činilo se zanimljivim. Nekoliko desetljeća kasnije obojica smatraju da je to prije svega bio hedonizam. Čak i neugodna iskustva bila su im korisna. Jer, govorili su obojica, tek kad imamo problem, razvijamo se i napredujemo. S pokojnim Vladom Divljanom napravili su i glazbu za film 'Kako je propao rock’n’roll' redatelja Gorana Gajića.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Štrumfeta6 31.07.2019.

    Ne daj se Koja !!!

  • EnnaBella 31.07.2019.

    Drži se legendo!!

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 31.07.2019.

    Ne zna danas mladunčad zatrovana cajkušama i tomsonom što je to rock, a čiji je Koja pravi predstavnik... ne zna ni tko je Šarlo akrobata, band koji je napravio jedan od ponajboljih albuma u povijesti glazbe na ovim prostorima, a i šire... njegovo sviranje bas gitare skoro pa je ravno Hendrixovom gitare... ne zna to današnja mladunčad... aca je lukas njihov "glazbeni" vrh...

Komentiraj...
Vidi sve komentare