Obavijesti

Show

Komentari 19

Koja je još u induciranoj komi, život mu je jedva spasila sestra

Koja je još u induciranoj komi, život mu je jedva spasila sestra
5

Liječnici su optimistični. Ovih dana probudit će ga iz inducirane kome, a rokeri regije vjeruju da će se njihov prijatelj izvući iako je udar bio snažan

VIDEO

Sreća u nesreći je da mu se to dogodilo u Londonu, gdje mu živi sestra. U Beogradu Koja živi sam i ne bi mu imao tko pomoći. Tko zna kako bi završilo, kaže Srđan Gojković Gile (58).

Facebook/SPFF

Frontmen Električnog orgazma blizak je prijatelj Dušana Kojića Koje (58), frontmena Discipline kičme, koji je nedavno imao moždani udar i u induciranoj je komi. Jako ga je potresla vijest o iznenadnoj bolesti bliskog mu prijatelja. Beogradska rock scena bruji o Koji, svi pokušavaju doznati neki novi detalj, svi brinu o Koji. Ipak, nitko ne zove u London jer je obitelj zamolila za privatnost u ovom, za njih teškom trenutku.

Slavko Midžor/Pixsell

 - Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom apeliramo da je našem Koji i cijeloj obitelji u ovom trenutku najpotrebniji mir. O svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti službenim priopćenjem. Zahvaljujemo na brizi i razumijevanju - poručila je obitelj Kojić. 
Glazbenika je sestra, kad je osjetio zdravstvene probleme, odmah odvezla u bolnicu, pet minuta vožnje od njezine kuće, i tako mu spasila život. Liječnici su ustanovili da je pretrpio moždani udar te mu je pravovremeno pružena specijalistička pomoć. Stavili su ga u induciranu komu kako bi mozgu dali dovoljno vremena da se oporavi. Ova je koma, pojasnili su, namijenjena teškim bolesnicima koji bi bez te terapije izgubili život.

- Uskoro će ga buditi iz kome i tek onda će se vidjeti u kakvom je stanju. Svi se nadamo najboljem ishodu - rekao je Gile. 
Dvojica rokera prijateljuju još od srednjoškolskih dana. Gile ga opisuje kao čuvara vatre, izvornog rocka, pobune, nekompromisa, borca za istinu, pravdu i svega što uz te pojmove ide. Devedesetih su obojica otišli u London, no njihova antiratna poruka bila je jasna i nedvosmislena. Disciplinu kičme početkom rata činili su dva srpska i dva hrvatska glazbenika. 

Facebook/SPFF

- Bilo mi je potpuno besmisleno da mijenjam neke članove jedne nacionalnosti ljudima druge nacionalnosti pa sam otišao na treće mjesto - objasnio je Koja prije četiri godine.

Koja iz 'Disciplina kičme' imao moždani udar, nalazi se u komi
Koja iz 'Disciplina kičme' imao moždani udar, nalazi se u komi

Rado je govorio o 80-ima i 70-ima, kad se kao klinac zaljubio u tu magiju rock’n’rolla, vibraciju, energiju koja ga je toliko ispunjavala. Tijekom života u Engleskoj snimio je još tri albuma, no nije skrivao da se s početkom rata u Hrvatskoj osjećao poraženim. Prvenstveno ljudski, a potom i kao glazbenik. Činilo mu se da sve što je radio i na čemu je inzistirao više nije bitno. Volio je reći da se nada da su se ljudi danas malčice opametili pa se takvo što nikad više neće ponoviti.

- Rat nam je svima obilježio život - rekao je Koja, čiji je život, baš kao i Giletov, bio obilježen sloganom 'sex, drugs and rock’n’roll'. 

Nije tajna da su eksperimentirali sa svime što im se našlo na putu, a činilo se zanimljivim. Nekoliko desetljeća kasnije obojica smatraju da je to prije svega bio hedonizam. Čak i neugodna iskustva bila su im korisna. Jer, govorili su obojica, tek kad imamo problem, razvijamo se i napredujemo. S pokojnim Vladom Divljanom napravili su i glazbu za film 'Kako je propao rock’n’roll' redatelja Gorana Gajića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...