To je to što me zanima!

Kuhar Zembo kuhao cvijeće u Opatiji, kamelije oduševile sve

Poslužio je kanapee od guščje jetre s marmeladom od kapule i kamelije, rižoto s laticama kamelija te sladoled od kamelije i ušećerene latice tog cvijeta
Vidi originalni članak

Na otvorenju izložbe 'Kamelije opatijske rivijere' angažirao se i kuhar Deniz Zembo koji je sa svojim pomoćnikom u paviljonu Juraj Šporer kuhao jela od kamelija. U cijeli jelovnik ukomponirao je i latice tog cvijeta koje su, kako kažu, jestive.

- Kuhari su isprobavali cvijeće od prije, nije to ništa novo, kamelija ima blag okus nije jaka kao neko drugo cvijeće, interesantne je note - objasnio je Zembo.

Posjetitelje izložbe je počastio kanapeima od guščje jetre s marmeladom od kapule i kamelije, rižotom s laticama kamelija te desertom od bijele i crne čokolade sa sladoledom od kamelije i ušećerenom laticom tog cvijeta, skuhao je i krokant od sezama i sušene kamelije. Dražen Turina Šajeta je vodio događanje na kojima su proglašena i najbolja stabla te najbolji cvijet između prijavljenih stanovnika Opatije i okolice. Četvrtu po redu izložbu kamelija organiziralo je klub ljubitelja kamelija Iginio Scarpa iz Opatije, njihov cilj je kameliju uvrstiti na jelovnike većine tamošnjih restorana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • floyd_1 04.03.2012.

    Nije bilo deserta : " Borove šišarke u umaku od morske pjene , prelivene kremom za cipele " .

Komentiraj...
Vidi sve komentare