To je to što me zanima!

Kultne izjave: 'Isusek, Isusek, kaj mi bu ve Regica rekla...'

Ništa manje ne pamtimo i Dudekove izjave: 'Meni je milejše pod svojom hruškom gladen biti neg se bogatstvo sveta imeti!', 'Isusek, Isusek mi je Pikača pobegla!' ili pak 'Kaj bi šteli zmenom'...
Vidi originalni članak

Zbog 'Isusek, Isusek' generacije su znale za Dudeka. 

Uspjeh serija lako se može mjeriti po citatima koji su se uvriježili u narod poput uzrečica. Gruntovčani su među najvećim uspješnicama po tome pitanju jer su su citirali u Jugoslaviji koliko i u osamostaljenoj Hrvatskoj.

UMRO MARTIN SAGNER Legendarni Dudek preminuo u 88. godini: 'Svi smo neutješni'

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pokojni Martin Sagner u Gruntovčanima je igrao Andriju 'Draša' Katalenića zvanog Dudek. Toliko je bio uvjerljiv da svi koji su ikada vidjeli Gruntovčane ne mogu zaboraviti tog bojažljivog i poštenog seoskog papučara.

- Isusek, Isusek, kaj mi bu ve Regica rekla! - jedan je od najpoznatijih njegovih citata, no ništa manje ne pamtimo i ove: 'Meni je milejše pod svojom hruškom gladen biti neg se bogatstvo sveta imeti!', 'Isusek, Isusek mi je Pikača pobegla!' ili pak 'Kaj bi šteli zmenom.'

OPRAŠTAJU SE OD KOLEGE Regica u suzama zbog Dudeka: Pamtit ću ga po najljepšem...

Spominjanje ‘Isusek, Isusek’ isprva se to tadašnjoj vrhušci baš i nije svidjelo, ali ubrzo su shvatili da je Dudek antijunak pa im njegovo često prizivanje Isusa više nije smetalo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Meni su namijenili ulogu proračunata birtaša Martina, a kolegi Eugenu Franjkoviću Dudeka. Sam sam zamolio scenarista Mladena Kerstnera da nam zamijeni uloge jer sam se čitajući scenarij zaljubio u taj lik - pričao nam je prije pet godina Martin Sagner kao umirovljeni glumac kazališta Komedija.

Toliko je bio uvjerljiv kao Dudek da se prema njegovu liku godinama naivce i one kojima se lako može manipulirati nazivaju Dudekima. Uz Dudeka nezaboravni su likovi Gruntovčana su njegova oštra žena Regica, Imbra Grabarić Presvetli i Franc Ožbolt Cinober.

- Rečenica: ‘Sunčece ti presvetlo!’ bila je u scenariju, po njoj se lik i zvao Presvetli, ali način na koji ju je kolega Mladen Šerment izgovarao sigurno je pridonijela njenoj popularnosti - prisjetila se 2014. za nas legendarna Regica Smiljka Bencet.

 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • uvijek žedan 12.11.2019.

    "Spominjanje ‘Isusek, Isusek’ isprva se to tadašnjoj vrhušci baš i nije svidjelo" - Molim autoricu članka da me prosvijetli i imenom i prezimenom napiše kome se to točno nije svidjelo ili od koga je to čula. Živio sam u tom vremenu i sad ,eto, prvi put to čujem

  • 12.11.2019.

    Menee moja majka zoveee,doođi sineee...

  • yocko 12.11.2019.

    Nikada više ovakovog glumca neće biti u HR.ovi svi kojekakovi rvati sa kupljenim diplomama da su glumci nisu mu ni do stopala,kamoli do koljena,slava Martinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare