Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
85 komentara

Regica u suzama zbog Dudeka: Pamtit ću ga po najljepšem...

Legendarni glumac Martin Sagner preminuo je u 88. godini, potvrdila nam je njegova supruga Zorica Bajgot-Sagner. Od velikog glumca opraštaju se Smiljka Bencet, Goran Grgić, Tarik Filipović, Žarko Potočnjak i brojni drugi

Foto: Robert Anić/PIXSELL
85 komentara

Glumac Martin Sagner preminuo je u 88. godini života.

- Preminuo je doma nakon što je tri do četiri tjedna bolovao. Svi smo neutješni - rekla nam je njegova supruga Zorica Bajgot-Sagner.

Od legendarnog glumca opraštaju se brojne kolege i prijatelji:

UMRO MARTIN SAGNER Legendarni Dudek preminuo u 88. godini: 'Svi smo neutješni'

- Nekidan sam puno razmišljala o njemu, baš na Martinje, jer sam se sjetila da mu je imendan. Ne mogu vjerovati, svi moji dragi i mili umiru, kaj se to događa. Pamtit ću ga samo po najljepšem, pokoj mu duši - rekla nam kroz suze je Smiljka Bencet, Dudekova Regica.

Foto: Pixsell/preslika/HRT Martin Sagner je naša velika glumačka legenda, ne samo zbog uloge Dudeka. On je bio jako ozbiljan glumac Kazališta 'Komedija' gdje je imao jako ozbiljne uloge. Družili smo se puno na Fesitvalu glumca gdje je bio domaćin. Bio je jako obrazovan i smiren, zabavan, ali nikad nije od sebe radio cirkusanta zbog toga.Gruntovčani su jedna od naših najboljih serija, a lik Dudeka koji je glumio Martin obilježio je naše živote. Okarakterizirao je lik koji će biti zauvijek simbol našeg agrara i jednog velikog dobrice - rekao nam je Goran Grgić.

- Užasna vijest, zatekli ste me na sprovodu u Hercegovini i sad još čujem ovo. Glumio sam s njime, a bio sam mu i šef kao ravnatelj 'Komedije'. Poznavali smo se valjda više od 40 godina. Bio je sjajan čovjek, a i brijantan glumac i to onaj istinski, elemntarni i temeljni. Takvi su mogli glumiti i bez škole. Imao je niz sjajnih i nezaboravnih kazališnih uloga, a ove televizijske, pogotovo Dudek, svrstavaju ga među najveće legende - rekao nam je Niko Pavlović, glumac i dugogodišnji ravnatelj kazališta 'Komedija'.

- On je obilježio moju generaciju, ali ne samo moju. Njegove uloge pamtit ćemo zauvijek. To su antologijske uloge. Dudek ga je obilježio, iako je Martin imao još sjajnih uloga - rekao nam je glumac Tarik Filipović. 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL - Pamtit ću ga po humoru, po tome što je svaku situaciju okrenuo na veliko veselje. Zahvaljujući njegovim provalama imali smo dojam kao da se nikad nismo uhvatili ozbiljnog posla, a zapravo smo jako puno radili. Družili smo se i privatno, posjećivali se. Bila sam jako zabrinuta za njega kad je obolio. Ovo su teški trenuci za sve nas - rekla nam je Nada Klašterka, koja je sa Sagnerom glumila u kultnim 'Gruntovčanima'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kad sam došao u angažman u 'Komediju', tamo su me beskrajno lijepo primili, a najtopliji je bio baš Martin. Družili smo se cijeli život. Jako mi je žao da ga nisam posjetio zadnjih mjeseci. Spremao sam se, dogovarali smo se, ali nisam otišao. Zbog toga sam sad jako tužan i peče me savjest. Kad osjetiš, moraš otići, ne možeš takve stvari odgađati. Jer druge prilike možda i ne bude. Pamtim ga iznimno karakternog čovjeka, koji je išao u rat s puškom boriti se. Voljeli smo raspravljati o politici - rekao nam je Žarko Potočnjak.

Sagner je uz 'Gruntovčane' imao uloge u serijama 'Kuda idu divlje svinje', 'Inspektor Vinko', a glumio je i u filmovima 'Duga mračna noć', 'Breza', 'Protest', 'Tamburaši', 'Priča iz Hrvatske' i drugima.

Naši partneri pišu
Message