To je to što me zanima!

KVIZ Prvi film o Harry Potteru izašao je prije 22 godine. Koliko znate o omiljenom čarobnjaku?

Film je napravljen po priči istoimene knjige autorice J.K. Rowling, a režirao ga je Chris Columbus. U filmu su glavne uloge imali Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson
Vidi originalni članak

Više od 20 godina prošlo je od izlaska prvog nastavka filma o omiljenom čarobnjaku Harryju Potteru. 'Harry Potter i kamen mudraca' u Americi se počeo prikazivati 16. studenog 2001. godine, a od prvog dana postao je jedan od najpoznatijih filmova svih vremena. 

NESREĆA MU PROMIJENILA ŽIVOT Slomio vrat i ostao paraliziran na setu Harry Pottera: Radcliff će o prijatelju producirati film

Film je napravljen po priči istoimene knjige autorice J.K. Rowling, a režirao ga je Chris Columbus. U filmu su glavne uloge imali Daniel Radcliffe kao Harry, Rupert Grint kao Ron Weasley i Emma Watson kao Hermione Granger. Uz njih su u filmu glumili i Richard Harris, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Maggie Smith, Tom Felton i brojni drugi.

Prvi nastavak legendarnog filma je u prvim danima donio zaradu od vrtoglavih 974 milijuna dolara te postao film s najvećom zaradom 2001. i drugi film s najvećom zaradom ikad, odmah iza Titanica.

Bio je nominiran i za brojne nagrade uključujući Oscara. Nakon prvog nastavka ih je izašlo još sedam, a posljednji, 'Harry Potter i darovi smrti 2' izašao je 2011. godine.

Koliko vi znate o Harryju Potteru? Testirajte svoje znanje u kvizu.

 
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare