To je to što me zanima!

Lara i Miroslav izbjegli su stres test u zadnji trenutak: 'Ajme, pa sada mi je pao kamen sa srca...'

Preostali kandidati u zadnjoj fazi morat će pripremiti tradicionalno jelo – soparnik čiju su im izradu pokazali Ivana i Marin, najmlađi kuhari koji se profesionalno bave izradom soparnika
Vidi originalni članak

Loše kuhanje u MasterChefu ima svoje posljedice, a ovoga puta osjetili su ih Miroslav, Lara, Piero, Leon, David, Petar Tudja i Luka.

ŽIRI ZADOVOLJAN Kandidati 'Masterchefa' snašli su se u izazovu: 'Nema odmora, mozak mi je radio sto na sat...'

Još dvije prilike dobili su kako bi se spasili od najtežeg dijela testa, a samo dvoje uspjelo je iskoristiti tu mogućnost. Bili su to Lara s teorijskim poznavanjem gastronomije i Miroslav s pogađanjem okusa. 

Imali smo prilike vidjeti dva od tri dijela stres testa. Isprva je testirano znanje kandidata u maniri igre Crna kraljica u kojoj je najviše znanja pokazala Lara. Istaknula je da ju je najviše motivirala Antonia koja joj je otvorila pogled na to da može biti bolja u MasterChefu.

- Moje znanje tradicije nije jako i zadovoljan sam što nisam bio zadnji - rekao je Leon koji u ovom dijelu testa nije pokazao zavidno znanje.

U sljedećoj fazi morali su testirati svoja osjetila. Pritom su kušali jelo te su u ograničenom vremenu trebali na papir napisati sve namirnice koje su osjetili u samo jednoj žlici. Radilo se o maneštri, pa su neke namirnice bile i vidljive. Najbolji je u ovom zadatku bio Miroslav s devet točno pogođenih namirnica.

- Pao mi je kamen sa srca - kazao je on, jer zbog ovog uspjeha nije više morao sudjelovati u stres testu.

Preostali kandidati u zadnjoj fazi morat će pripremiti tradicionalno jelo – soparnik čiju su im izradu pokazali Ivana i Marin, najmlađi kuhari koji se profesionalno bave izradom soparnika.

- Pravi se soparnik peče na otvorenom ognjištu gdje se naloži vatra i očisti komin i na njega se baci soparnik, prekrije pepelom i žeravicom - ispričao je Marin.

Za izradu MasterChef verzije tog finog jela, kandidati u stres testu imaju 90 minuta te su izabrali svoje pomoćnike. Tko će soparnik napraviti uspješno, a kome će to biti presudno jelo zbog kojeg će pakirati kofer iz MasterChef vile, doznat ćemo sutra. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 29.09.2023.

    Tko gleda taj dosadno-iritantni "show"

  • joco40 29.09.2023.

    Jbt,pa ja to radim 26 godina profesionalno!!Vjerujte daleko je to do prave kuhinje,daleko,to je show za mase!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare