Obavijesti

Show

Komentari 0

Kandidati 'Masterchefa' snašli su se u izazovu: 'Nema odmora, mozak mi je radio sto na sat...'

Kandidati 'Masterchefa' snašli su se u izazovu: 'Nema odmora, mozak  mi je radio sto na sat...'
7

Kad je žiri vidio da Marko koristi kuhalo, dao mu je kaznu od pet minuta, a Leonu isto toliko zbog silikonske hvataljke. Miroslav je koristio posudu s plastikom, pa je i on ostao be dragocjenih pet minuta

VIDEO

Tradicija i srdele bile su nesretan izbor za sedmero kandidata MasterChefa koji će zbog lošeg kuhanja u zadnjem izazovu završiti u stres testu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

VIDEO

- Nisam posebno dobar s tradicijom, pa biram da neću kuhati - odmah je odlučio Ivan koji je imao tu priliku, a žiri mu još i nije dopustio da prije odluke vidi koje su mu namirnice na raspolaganju, pa nije želio riskirati.

Ispod prvog zvona nalazili su se juneća jetrica, palenta i luk. Drugo zvono skrivalo je kupus, krumpir i pancetu. Pod trećim su se nalazili srdela, blitva i češnjak. Na kraju je izabrao srdelu budući da je ta namirnica nedavno bila na meniju MasterChef kuhinje i svi su dobili prilike doznati kako da je pripreme.

- Sviđa mi se jer sa srdelom još nisam radila - rekla je Mateja koja je i prije nego je saznala koja je zadana namirnica poželjela raditi ribu.

Kad su saznali što je Ivan odabrao i žiri je komentirao kako bi oni pripremili jelo sa zadanim namirnicama. Damir bi u ovoj kombinaciji namirnica radio kremu od blitve te bi mu priložio i čips. Stjepan bi se poigrao i napravio tri forme srdele, za tri zalogaja u predjelu.
Kako bi ostali dosljedni tradiciji, natjecatelji su radili na tradicionalan način, što znači da nisu mogli koristiti aparate. Dok je to nekima teško palo, Lara je istaknula da nije ni namjeravala raditi s uređajima jer je zadatak doslovno shvatila.

- Najveći šok je bio kad sam čuo da ne možemo koristit štapni mikser, jer on mi je trebao za kremice. Morao sam se snaći bez toga - kazao je David.

Kad je žiri vidio da Marko koristi kuhalo, dao mu je kaznu od pet minuta, a Leonu isto toliko zbog silikonske hvataljke. Miroslav je koristio posudu s plastikom, pa je i on ostao be dragocjenih pet minuta.

- Čekanje je teško i neizvjesno jer gledao sam kolege kako rade i nema odmora jer mozak mi je radio 300 na sat - ispričao je Miroslav. Pred kraj kuhanja, svega 12 minuta prije kraja, pauzu za kuhanje dobila je i Kristina zbog korištenja pribora sa
silikonom.

Po isteku vremena za kuhanje, David je žiriju donio srdelu punjenu s blitvom, kaparima i pancetom položenu na kremu od batata te uz nju priložio salatu od krumpira, manga i naranče. Budući da je na mnogim njegovim tanjurima već bio pire od batata, Stjepan mu je kazao kako ga zabranjuje u sljedećim kuhanjima, a nije bio oduševljen ni majonezom koju je
David pripremio. Melkior je u jelu pronašao kost.

- Okus je suh i nezačinjen. Srdela se osjeti, ali ostalo je nered na tanjuru - objasnio mu je Damir, s Stjepan poručio: 'Davide, probudi se'.

Zbog toga je njegovo jelo proglašeno među najlošijima te je prozvan s Miroslavov, Larom, Lukom, Pierom i Petrom Tudjom.

Bivša sudionica 'MasterChefa' otkrila: 'Bila sam žrtva nasilja u vezi. Vrijediš tek kad te ubije...'
Bivša sudionica 'MasterChefa' otkrila: 'Bila sam žrtva nasilja u vezi. Vrijediš tek kad te ubije...'

- Dokažite da se takvo što više neće dogoditi - rekao je Damir. Ovu sedmorku vidjet ćemo u novom stres testu.

Jela koja su oduševila žiri pripremili su Mateja, Antonia i Petar Tucman. No samo jedan od njih dobio je imunitet, a to je bila Antonia, za koju je Stjepan kazao da je maksimalno iskoristila dobiveno vrijeme za kuhanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Charles Pearce o braku s Ellom Dvornik: 'Ja nikad nisam bio taj koji je varao u našoj vezi...'
BRITANAC SE JAVIO IZ ISTRE

Charles Pearce o braku s Ellom Dvornik: 'Ja nikad nisam bio taj koji je varao u našoj vezi...'

U tijeku je trenutno njihova brakorazvodna parnica. Vjenčali su se 2019. u Las Vegasu, a razvod su pokrenuli prošle godine u tajnosti. Charles živi i dalje u njihovoj obiteljskoj kući u Balama

Novi ljubavni par s Eurosonga? 'Nemo su pobijedili, ali moram reći da sam ja osvojila najbolje'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Novi ljubavni par s Eurosonga? 'Nemo su pobijedili, ali moram reći da sam ja osvojila najbolje'

Predstavnica San Marina, Kat Almagro, podijelila je nekoliko fotografija na svom X profilu s predstavnicom Češke
Švedski mediji: Joost Klein je priznao zašto je diskvalificiran
NIZOZEMSKI PREDSTAVNIK

Švedski mediji: Joost Klein je priznao zašto je diskvalificiran

Joost Klein nije nastupio tijekom generalne probe, a uoči finala organizatori su objavili vijest da je Joost diskvalificiran