To je to što me zanima!

Let 3 su savršeni za subverzivan nastup na natjecanju koje stoji puno, a zaboravlja se ekspresno

NOVI EXPRESS Oni to rade dobrovoljno i bez kalkulacija, ne zato što tu vide priliku za karijerni napredak, nego zato što je to natjecanje s onim što oni rade nepomirljivo i vrijedno prezira, piše Emir Imamović Pirke
Vidi originalni članak

Prije pet godina Dubioza kolektiv objavila je “Himnu generacije” i u njoj podrugljivu strofu: “Glečeri se tope/Kukala nam mati/Na Euroviziju/Koga ćemo slati”. Natjecanje čiji je skraćeni i službeni naziv Eurosong uvijek je bilo skupo i sladunjavo, produkcijski raskošno, sadržajem najčešće dosadno, ali je, ipak, fanovima ostalo životno važno, iako se još 2006. rastalo sa smislom. Tad je pobijedila finska grupa Lordi s pjesmom “Hard Rock Hallelujah”, koja zvuči kao švedski Europe iz 1986., samo što su ovi mlađi izgledali kao da su pet minuta prije nastupa prognani iz videoigre u kojoj nakaradna bića kidaju glave i prosipaju crijeva još nakaradnijima. Preciznije ih je opisao jedan dječak koji je na pitanje za koga navija odgovorio: “Za ove mrtvace”.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Chica 20.02.2023.

    Jako dobar osvrt. Drago mi je da je netko napokon spomenuo da je Mama šč song iz kako je Mrle rekao u intervjuu antiratne rock opere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare