To je to što me zanima!

Ljetna tradicija: Koncert 'Klape na Stradunu' bit će 27. srpnja

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca do sada je uvijek pjevala na Stradunu. 'Klape na Stradunu' već su se pretvorile u nešto tradicionalno, kazao je Hrvoje Lozančić
Vidi originalni članak

Koncert 'Klape na Stradunu' održava se već četvrtu godinu za redom i polako postaje ljetna tradicija koju Dubrovčani s nestrpljenjem iščekuju. Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca do sada je uvijek pjevala na Stradunu, a tako će biti i 27. srpnja.

- Ambijent je prekrasan, svakako je lijepo biti u Dubrovniku tijekom ljeta. Uz sve nastupe koje imamo, na kraju je posjet Dubrovniku za nas ipak lijepa stvar. S obzirom na svoj 'staž', već su se pretvorili u nešto tradicionalno, a da bi se to nastavilo, klape i glazbeni program, morat će ostat zanimljiv, svjež i dostojan ambijenta - kazao je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi koja je nedavno s pjesmom 'Ako tako triba bit' nastupila na Splitskom festivalu, zatim na 'Večerima dalmatinske pisme' u svom Kaštel Kambelovcu te su održali niz koncerata po Hrvatskoj. No nedostatak slobodnog vremena i rad tijekom ljeta njima ne smeta.

- Imam li slobodnog vremena? Pa idem kad god mogu na kupanje jer imam malenu kćer. Prije svega radim to zbog nje. Inače, pravi Dalmatinci baš i ne vole toliko na more. A Splićani pogotovo, ma koliko se god kontinentalna Hrvatska čudila - smije se Lozančić i dodaje da on osobno više preferira kupanje u rijeci. 

- Tijekom ljeta, kad smo par dana zaredom na putu i kad se baš ne putuje cijeli dan od mjesta do mjesta, onda proglasimo turneju 'odmori se, zaslužio si'. Onda je veselje, kolektivno kupanje i kacavanje - dodaje. 

U klapi ih je osmero od čega su se trojica članova tek prije 

par mjeseci pridružila 'starosjediocima', a tijekom 30-godišnje karijere skupili su desetke nagrada među kojima je i 10 Porina. No nijednu nisu ponijeli sa sobom doma.

- Nagrade su uglavnom izložene u restoranu Baletna škola. Tamo je jedan odjeljak gdje je to spontano došlo. Prvo se stavila polica pa ormar i malo po malo, eto izložbene kolekcije. Inače restoran Baletna škola je mjesto gdje se mi okupimo pred polazak na put, gdje skupa i pojedemo, večeramo, gdje smo domaći. A vlasništvo je jednog od osnivača klape, a sada dio uprave društva Cambi, Tonija Perišina - objašnjava Hrvoje. 

Osim što marljivo nastupaju, dečki iz klape Cambi punom se parom pripremaju i za obilježavanje 30 godina postojanja klape koje će uključivati novi album, kompilaciju, koncerte s retrospektivom rada klape i dokumentarac.

- Jesen će biti jako naporna jer sve to treba pripremiti da početkom 2016. godine budemo spremni. Kreće Slavljenička turneja - kazao je Lozančić. A do tada će obožavatelji klapske pjesme moći uživati na njihovim koncertima 31. srpnja na Viru, a prije toga u Dubrovniku. 

- Na Stradunu ćemo predstaviti nove pjesme i nešto starih, ali i mladu gradu klape Cambi - kazao je Lozančić i pozvao sve koji mogu da dođu na koncert pod zvijezdama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare