To je to što me zanima!

Luksuz iznutra i izvana: Ovo je vila Vedrana i Franke koja je u finalu za najbolju kuću 2022.

Nominiran je rad arhitekata Zorana Zidarića i Tomislava Ćurkovića koji su radili na spomenutoj vili, a sutra je proglašenje pobjednika
Vidi originalni članak

Vedran Ćorluka (37) i Franka Batelić (30) započeli su gradnju svoje zagrebačke vile 2018. godine, a uselili su tri godine kasnije, točnije 2021. godine. Sada je njihova vila nominirana za nagradu 'Drago Galić', koja se dodjeljuje za najuspješnije godišnje ostvarenje na području stambene arhitekture. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli F R A N K A (@frankaofficial_)

Preciznije rečeno, nominiran je rad arhitekata Zorana Zidarića i Tomislava Ćurkovića koji su radili na spomenutoj vili. Nominacija je objavljena na web stranici Udruženja hrvatskih arhitekata.

30. ROĐENDAN Poseban dan za Luciju Lugomer, slavila s Frankom i našom Kim Kardashian: 'Najbolje godine'

- Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele - piše u opisu vile.

- Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu - stoji na stranici. 

- Oduzimanje iznutra stvara okosnicu projekta: trodimenzionalnu šupljinu koja se proteže kroz presjek od suterena do krova te u tlocrtu između sva četiri pročelja. To protezanje nikad nije ostvareno direktno ni kontinuirano, nego su prodori i veze međusobno ulančani gradeći kompleksne odnose između pojedinih scena obiteljskog života - piše dalje u opisu.

- Ulazni hal je povezan s blagovaonicom, blagovaonica s halom spavaćeg trakta i tako dalje prema vanjskim prostorima: preko lođa prema ulici ili drugdje, preko terase prema vrtu. U obiteljskoj svakodnevici arhitektura je stvorila mnoštvo lijepih artikuliranih i specifičnih mjesta koja su istovremeno slobodna i međusobno prisutna. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNO EDUKATIVNOG SHOWA 'TKO JE KRIV?'

Idi na 24sata

Komentari 8

  • tgar 24.05.2023.

    Kao da je Batalićka zaradila za takvu vili, Al je ona čak i prije Vedrana i prije arhitekata tako da je ona ipak naj važnija po pitanju te vile

  • Rimen2 24.05.2023.

    kuća je siva i u trendu s državom u kojoj živimo, hvala na suosjećanju s građanima RH

  • daleko najjaci 24.05.2023.

    To sivilo najljepsa kuca?? Izgleda ko neki zatvorski objekt 😄 Ne znam kakva je iznutra,al izvanka odbojno izgleda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare