To je to što me zanima!

Majushka je u listopadu bila u blokadi, a tvrtka Šuput u plusu

RADI SE Maja Šuput i suprug Nenad Tatarinov imaju nekoliko tvrtki. Majushka je prošlu godinu završila u minusu. Prodaje mikrofone po cijeni od 365 kuna
Vidi originalni članak

Pjevanje im je “temeljni” biznis, od toga ipak žive, no neki su estradnjaci proširile poslove. Imaju vinograde, adventske kućice, prodaju kape i majice, imaju udjele u IT tvrtkama, iznajmljuju skladište... Dugačak je popis poslova koje naši estradnjaci rade “sa strane”. Neki posluju dobro, ali dogodi se i poneki loš poslovni potez, loša procjena, pa završe u minusu, a neki čak i u blokadi. No pjevačka karijera ipak im nosi najviše novca, pogotovo onima koji ubiru zaradu i od autorskih prava. U svakom slučaju, lakše im je nego “običnim smrtnicima”. Ako im zapne u biznisu, samo uhvate mikrofon i vrlo brzo “zakrpaju” sve rupe i minuse.

Pjevačici Maji Šuput Tatarinov (40) glavobolju bi mogla zadavati novootvorena tvrtka Majushka. Otvorila ju je prije manje od godinu i pol dana te uz dobar glas počela prodavati mikrofone, slušalice, šlapice i slastice. Očekivano je da prvi financijski rezultati ne mogu odmah oboriti s nogu. No teško se može reći da je tvrtka “izuzetno profitabilna”, kako su nedavno pisali mediji, jer je 2018. završila s minusom od 12.100 kuna, a u blokadi je bila u listopadu, prema podacima Poslovne Hrvatske.

Uvijek nasmijana i dotjerana Maja nikad nije krila da najbolje zarađuje pjevajući po svadbama, a od lani se preko njezina web shopa može, između ostalog, kupiti i “Maja do jaja”. Riječ je o kapama. Vlasnici Majushke su Maja i njezin suprug Nenad Tatarinov (36), koji ima i dva jednostavna društva s ograničenom odgovornošću Dođi mami i Costa Consulting.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najveću medijsku pozornost dobila je kad je tražila radnike za Majushka on the road, njezinu jedinstvenu kućicu - putujuću slasticu gdje prodaje kolače i sladolede. Za razliku od nove tvrtke, njezina Šuput firma ima odlične rezultate te je lanjsku godinu završila s više od 2,2 milijuna kuna prihoda te neto dobiti od 665.000 kuna.

No Dođi mami i “Costa Consulting od supruga Nenada još nemaju impresivnih financijskih rezultata, jer je Consulting 2018. završio s minusom od 3500 kuna, a Dođi mami s plusom od 3200 kuna. Prije svega dva tjedna Maja je Jutarnjem listu hvalila supruga, za kojega je rekla da ne bi bilo ni Majushke da nije bilo njega.

- Sve što sam zamislila pretvorio je u moguće. Nadopunjavamo se odlično, a sve svoje slobodno vrijeme koristimo za Majushku i njezin napredak - rekla je Maja. Pojasnila je i koliko se posvećuju projektima vezanim uz novu tvrtku.

GDJE JE ZAPELO? Firma Majushka joj u blokadi, a ona i suprug jure Maldivima...

- Svaki od pojedinih proizvoda je pomno brendiran te se za svaki išlo u duboku razradu kvalitete, a poseban aspekt je bio na pakiranju. Tu sam si dala oduška - rekla je Maja, koju je najviše razveselio poziv Croatia Airlinesa, iz kojeg su je zvali da bi prodavali Majushku u zraku. Slušalice Kitty Cat kod Majushke stoje 259 kuna.

Pronašli smo ih i na web trgovini amazon.com, gdje stoje oko 125 kuna. “Lopov”, “Ilegalno”, “Kad narastem bit ću Maja Šuput” su šilterice koje se kod Maje mogu kupiti za 80 kuna, a najbolji im je proizvod, prema Majinim riječima, mikrofon koji stoji 365 kuna. Bliži se doba zagrebačkog Adventa pa možda Maju i supruga gledamo i ove godine na adventskom štandu kao i lani.

Maja je svoj poduzetnički talent naslijedila od pokojnoga oca Borisa Šuputa koji je uz Zorana Škugora, Vladimira Mihaljeka Mihu i Ivicu Bubala, bio najznačajniji i najproduktivniji estradni menadžer 80-ih i 90-ih godina. Stvarao je takozvane instant zvijezde poput Veline, a zahvaljujući njemu na scenu se bila probila Minea.

Ona je svojevremeno trebala biti i pjevačica "Srebrnih krila". Pomogao joj je snimiti i prve hitove poput "Good boya" i "Mornaru moj" s kojim je nastupala na Splitskom festivalu. Radio je puno s Magazinom i Danijelom Martinović (48) te je kćer vodio sa sobom na gaže, a Maja je puno o scenskom nastupu i načinu pjevanja upravo učila od Danijele.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 02.11.2019.

    Maja ne može biti u blokadi, ona je uvijek solventna!;))

  • iiiih 02.11.2019.

    Bas je bitch. Barem priznaje 😁

  • Selo_malo 02.11.2019.

    Nije da se nije mogla i bolje udati. Ali ok, nije sve u novcu. Recimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare