To je to što me zanima!

Maksim Mrvica putovao 50 sati do Kine, a svirao tek 8 minuta

Glazbenik je svirao na privatnom koncertu, a angažirala ga je jedna auto kompanija. Takva putovanja ne padaju mu teško jer voli letjeti avionom, a motivira ga i novac
Vidi originalni članak

Maksim Mrvica (36) vratio se ovih dana s kratkog posjeta Kini. Gostujući u 'Glazbenom showu Dalibora Petka' otkrio je svrhu neobičnog putovanja. 

- Svirao sam privatan koncert. Angažirala me jedna auto kompanija da nastupim na njihovom eventu. Pojavio sam se na predstavljanju novog modela automobila i svirao. Trajalo je osam minuta, a put oko 50 sati - otkrio je Mrvica kazavši da su takve stvari uobičajene u njegovom životu. 

- Ne pada mi teško jer volim letjeti avionom, a i novčano dobro motiviraju - kaže poznati pijanist.

Najgore iskustvo dogodilo mu se u Koreji, kad je ispred pet tisuća ljudi pao na pozornici u mraku, a najveća noćna mora mu je svirati jako raštimani klavir, ili da mu usred koncerta pukne nekoliko žica na klaviru. Ipak, i u sljedećem bi životu volio biti pijanist.

- Ne sjećam se najgorih uleta bilo je to davno - otkrio je Petku inače samozatajni Mrvica, kazavši da jednom mjesečno odlazi frizeru, a silni nakit koji voli nositi drži u svojoj garderobi. Tonči Huljić, koji se javio u emisiju, opisao ga je kao prekrasnu osobu, kojoj se sve može iščitati iz osmijeha. Maksim se dotakao i predsjednika dr. Ive Josipovića, čije je djelo 'Igra staklenih perli' izvodio po čitavom svijetu. 

- Dosta sam zainteresiran za avangardnu glazbu. Profesor Josipović jako se dobro igra bojama klavira i istražuje dokle može ići - rekao je Maksim.

Na Narodnom radiju Mrvica je promovirao aktualni album 'Appassionata', koji će uskoro na azijskom tržištu doseći zlatnu nakladu. U Hrvatskoj veliku promociju planira 10. veljače sljedeće godine u dvorani Lisinski, u kojoj će nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić.


Idi na 24sata

Komentari 10

  • hellena 28.09.2011.

    Skidam mu kapu, čovjek to zaslužuje! ;)

  • Da Vam Kazem Nesto 28.09.2011.

    Ovaj covjek je priznat svuda u svjetu kao veliki umjetnik,samo u sopstvenoj drzavi,njegov sopstveni narod,ga stavlja iza nekih mizernih imena hrvatske estrade. Pa se vi zapitajte da li vam je za sve u zivotu kriv HDZ i SDP,ili pak i vi sami nosite deo tereta te krivice...

  • user_32967 28.09.2011.

    samo kinezi mogu slušati to tandrkanje i to ne duže od 8 minuta. Sorry, tako je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare