To je to što me zanima!

'Mama Dina Bubičića me prevarila i izbacila iz kuće'

Bubijeva mama Nevenka izbacila je suvlasnike nekretnine. U dvojnom objektu u riječkom naselju Srdoči lijevi dio pripada obiteljima Bubičić i Friess
Vidi originalni članak

Nevenka Bubičić (57), majka Mistera Hrvatske Dina Bubičića (26), izigravši povjerenje svoje dugogodišnje prijateljice, Njemice Katharine Friess (75), domogla se dijela kuće u riječkom naselju Srdoči.
- Nevenka me prevarila. Povrijedila me do boli i iznevjerila. Više od 20 godina pazila sam na nju kao da mi je kći i zbog toga me sve još više boli. Svaku žlicu i vilicu u toj kući ja sam kupila. Sva moja životna ušteđevina je tamo. Kad smo sve potpuno uredili, bez ikakva razloga me izbacila van - priča gotovo očajna Katharine iz Achslacha.
Slučaj je prije pet godina završio na riječkom Općinskom sudu, a sada je na Županijskom.
- Riječ je o zahtjevu njemačke državljanke za uknjižbom suvlasništva na nekretninu čiji je formalni vlasnik Nevenka Bubičić. Od listopada 2006. radimo na žalbi Katharine Friess. Ona se usprotivila odluci Općinskog suda u Rijeci koji joj nije odobrio da se uknjiži na tri petine sporne kuće - kaže Duško Abramović, sudac Županijskog suda u Rijeci. Nevenka sve negira. Tvrdi da se protiv nje niti na jednom sudu ne vodi nikakav postupak. Kaže da uopće i ne poznaje Katharine, kod koje je, doznajemo, u Njemačkoj boravila najmanje 30-ak puta. Kako bi Nevenki put do prijateljice u Njemačkoj bio što udobniji, Njemica joj je kupila i novu Opel Astru TDI, koju je u međuvremenu prodala.
- Pa što sad vi kopate po tome? Ovo je moja kuća i gotovo. Nikakvu Katharine Friess ja ne poznajem i nikad nisam niti čula za nju - bila je ljutita Nevenka Bubičić, koja je Katharine i njezina, sada pokojnog supruga Otta upoznala prije 25 godina, dok je radila kao konobarica u opatijskom hotelu. Nijemci, vlasnici restorana, nisu imali djece i u Nevenki su, pričaju njihovi poznanici, pronašli “svoju” kćer. Kad su otišli u mirovinu, Katharine i Otto su namjeravali češće dolaziti u Hrvatsku. Kako ne bi stalno plaćali skupe hotele, a da pomognu i Nevenki, dogovorili su se da će na njeno ime kupiti kuću. Ugovor o zajedničkoj kupnji s nesmetanim korištenjem i dozvolom da se Nevenka sama uknjiži kao vlasnica kuće, sačinili su u svibnju 2000. godine. Njemica je uložila 86.000, a Nevenka 60.000 tadašnjih njemačkih maraka. Katharina i Otto su u preuređenje kuće i okućnice te kupnju namještaja potrošili još oko 90.000 maraka. Godinu dana nakon što se Nevenka uknjižila, posvađala se s Nijemcima i izbacila ih van. Odvjetnik Miljenko Mrakovčić iz Rijeke, koji zastupa Katharinu Friess, kaže da o slučaju ne može govoriti jer postupak još traje.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • david1212 25.05.2010.

    DINOTOVA MAMA JE ZLATNA ZENA! ZNAM JE IZ HOTELA AMBASADOR, I MOGU RECI SVE NAJBOLJE O NJOJ, PLEMENITA JE I DIVNA OSOBA

  • vana30 22.02.2009.

    trulo stablo,trula jabuka!!

  • šamar 22.02.2009.

    chuperak...potpuno se slazem,kakva majka takav sin!

Komentiraj...
Vidi sve komentare