To je to što me zanima!

Marijana Mikulić o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj: Ne može se to odlučiti preko noći

Glumica Marijana Mikulić, koja je sama majka troje sinova, Andrije (12), Ivana (8) i Jakova (3), nije oduševljena novim odlukama u gradu Zagrebu...
Vidi originalni članak

Nakon što je ukinuta mjera roditelj-odgojitelj, na službenim stranicama Grada Zagreba pojavila se vijest o smanjenju novčane pomoći za novorođenu djecu na 2500 kuna po svakom djetetu. Trenutačno se za prvo dijete isplaćuje 1800 kuna, za drugo 3600, a za treće i svako daljnje 54.000 kuna.

Glumica Marijana Mikulić, koja je sama majka troje sinova, Andrije (12), Ivana (8) i Jakova (3), nije oduševljena što se odluke o ukidanju takve pomoći roditeljima donose preko noći.

- Nisam za ukidanje mjera preko noći, trebao je postojati barem neki prijelazni period, mislim da će gradonačelnik Tomašević ovakvim pristupom izgubiti velik broj glasača - izjavila je Mikulić koja se nije koristila navedenim mjerama, ali smatra da su drugima te mjere od velike važnosti, prenosi Zagreb.info.

ZAGREBAČKA OPORBA 'Oštro smo protiv ukidanja mjere roditelj odgojitelj'

Također spominje i ostale pomoći obiteljima kao što su besplatni udžbenici, ali i besplatan prijevoz koji bi mnogima puno značio i da svako dijete ima mjesto u vrtiću jer si ne mogu svi roditelji priuštiti tete čuvalice za koje bi minimalno trebali izdvojiti 4000 kuna mjesečno.

Ukidanjem mjere roditelj-odgojitelj, kaže Mikulić, mnoge majke prisiljene su brzo pronaći posao i organizirati se oko čuvanja djece, a nažalost nemaju svi mogućnosti i novaca za to.

GOVOR MRŽNJE NA INSTAGRAMU Pratiteljica glumicu Marijanu prozvala: 'Vi ste Hercegovci. Ti i muž izgledate kao tetka i nećak'

Idi na 24sata

Komentari 32

  • unokatni prsten 12.11.2021.

    Marijana, postujem vase misljenje, ali velite da sad brzo miraju naci posao. Da, samo neke ce imat i 50 godina i tko ce ih primiti na posao. A kako su samo brzo davale otksze i ispisivale djecu iz vrtica, pa neke su to i same rekle. Orihe bulo kakve vazne odluke treba dobro promisliti. Ove zene ocito nusu i sad se nae u gabuli. Tko je kriv za to. Budimo iskreni, Bandic koji je mnoge nebuloze odluke donosio prihe izbora.

  • Netix 12.11.2021.

    Niti si zagrepčanka niti koga zanima tvoje mišljenje. Pokupi svoje prnje i kupi kartu u jednom smjeru. Nikome nećeš falit u Zagrebu.

  • bugzy siegel 10.11.2021.

    Vi iz druge države ionako niste glasali za njega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare