To je to što me zanima!

Meghan i Harry odbili sinu dati titulu grofa od Dumbartona: U školi će ga djeca zvati 'glupko'!

Nakon što je Meghan rodila Archieja, svi su bili uvjereni da će dobiti titulu po običaju kraljevske obitelji, no to se nije dogodilo. Pokrenulo je to tada razna šuškanja, a sada je poznat pravi razlog
Vidi originalni članak

Djeca princa Harryja (37) i Meghan Marke (40) česta su tema u medijima, pogotovo kada je riječ o njihovim kraljevskim titulama. Naime, još od rođenja Archieja raspravljalo se o tome hoće li on dobiti kraljevsku titulu, a ista tema se sada pokreće i za Lilibet koja je rođena ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što je Meghan rodila Archieja u svibnju 2018. godine svi su bili uvjereni da će dobiti titulu po običaju kraljevske obitelji, no to se nije dogodilo. Tada se u stranim medijima raspravljalo o mogućim razlozima, a jedna od teorija je bila i ta da je dvor tako odlučio zbog njegove boje kože

- Iz palače kažu da to nema veze s bojom kože. Prema kraljevskom protokolu koji je uveo kralj George V., samo oni koji su u izravnoj liniji nasljeđivanja mogu dobiti titulu princa ili princeze - izjavio je tada izvor blizak kraljevskoj obitelji.

'HARRY JU JE PROMIJENIO' Otac Meghan Markle uživo u prijenosu preklinjao kćer da mu dopusti da konačno vidi unuke

Naime, Archie bi mogao dobiti titulu 'Earl of Dumbarton', no još ju nema upravo odlukom Harryja i Meghan, a sada je otkriven i razlog zašto.

O razlogu je za US Weekly progovorio kraljevski stručnjak i biograf Andrew Morton. Objasnio je kako je par odustao od titule jer su mislili kako bi ga u školi mogli zadirkivati jer njegova titula 'Earl of Dumbarton' u sebi sadrži riječ 'dumb', to jest, 'glup'.

- Harry i Meghan su bili protiv te titule, mislili su da će Archieja ismijavati jednog dana - rekao je autor knjige 'Meghan and the Unmasking of the Monarchy: A Hollywood Princess'.

OPET LAŽI Polusestra Meghan Markle je u kolicima, a Meghan je lagala da ne zna za njezino teško stanje

Nisu htjeli da njihovog sina kolege zadirkuju u školi, a to su jasno rekli i obitelji te će odluku o preuzimanju titule prepustiti sinu kada bude stariji, ispričao je biograf.

Ipak, pitanje je hoće li Archie ikada moći dobiti titulu, ako o tome tek kasnije bude mogao odlučiti. 

Naime, nedavno su Otočki mediji pisali kako je princ Charles (72) skovao dugoročni obiteljski plan po kojem će značajno smanjiti broj članova monarhije, a sve zbog pritiska javnosti koji osjeća. Najsnažnije je, dakako, odjeknula teza kako djeca princa Harryja i Meghan Markle zato nikad neće dobiti kraljevske titule. Naravno, ako Charles ikada preuzme prijestolje.

Po sadašnjem pravilu unuk vladara polaže pravo biti princ, no i monarhija se mijenja s vremena na vrijeme pa bi moglo doći do još jedne promjene. Odluka nije direktno usmjerena protiv Harryja i Meghan, tvrde dobro upućeni izvori s dvora, već je dio 'većeg plana'.

CHEF SNOOP DOGG Reper saznao da ga Harry voli slušati pa pozvao njega i Meg na večeru: 'Dođite, ja ću kuhati'

- Charles shvaća da javnost ne želi plaćati ogromnu monarhiju. Ovim tempom, kako je rekao, balkon u Buckinghamskoj palači vjerojatno bi se srušio - tvrde iz palače, a prenose britanski mediji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 27.10.2021.

    A njegova boja kože je???

  • NenadZG 27.10.2021.

    Od kud lova curi?

  • jamesbond7777 27.10.2021.

    U osnovnoj il srednjoj 🙄🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare